Image

Index öppnar kontor och rekryterar i USA

Bolag I kölvattnet av Index Internationals USA-expansion öppnar nu den svenska bostadsutvecklaren ett kontor i Jupiter, Florida och anställer fem personer.
Publicerad den 20 Februari 2014
Bjarne Borg. Bild: Index International
Bjarne Borg.

Bostads- och fastighetsutvecklaren Index International fortsätter att arbeta efter sin nya affärsplan och har på kort tid annonserat flera byggprojekt på den nordamerikanska marknaden.

– Att vi nu öppnar ett kontor i Jupiter är en stor möjlighet för Index International. Vi är mycket motiverade att investera i sunda affärsmöjligheter USA. Det är en satsning som kommer att få en framträdande plats i Index varumärke, säger Bjarne Borg, medgrundare och CEO på Index Investment LLC.

Index Living, som utvecklar bostadsområden och bygger hyresbostäder har idag mer än 800 enheter under utveckling på sex platser i södra Florida. Målet är att växa till över 2 000 enheter 2015. Det här innebär också att företaget växer på personalsidan och man anställer nu fem personer.

– Det är främst den stora efterfrågan på våra moderna och hållbara hyreslägenheter här i Florida som gör att vi tar det här steget just nu. Därför känner vi nu att det finns ett behov av att vi etablerar oss starkare här rent fysiskt och tar in personal, säger Bjarne Borg.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige