Image

Index International säljer hotellfastighet i Enköping

Transaktioner Bostadsutvecklaren Index International renodlar sin portfölj och säljer därför sin hotellfastighet i Enköping på 4 600 kvadratmeter. Köpare är THF Hotellfastigheter AB, ett bolag inom Tagehuskoncernen, samt Hotell Hagagatan AB.
Publicerad den 20 Mars 2014
Marie-Louise Alamaa. Bild: Index International
Marie-Louise Alamaa.

I linje med sin nya affärsplan vill bostadsutvecklaren Index International satsa på nyproduktion av bostads- och hyresrätter. Som ett led i den satsningen säljer man nu den fastighet i centrala Enköping på Kyrkogatan 7 där det idag finns ett hotell som drivs av First Hotel.

– Vi fortsätter vår satsning på bostäder där vi framgent ser en fortsatt stark efterfrågan på vårt koncept med moderna och hållbara boenden, både i Sverige och USA, säger Marie-Louise Alamaa, vd för Index International.

Köpare är THF Hotellfastigheter AB, ett bolag inom Tagehuskoncernen samt Hotell Hagagatan AB. Affären förmedlades av Magnusson Real Estate Advisors och juridisk rådgivare var MAQS Advokatbyrå. Lokalen är på totalt 4 600 kvadratmeter och hyser totalt 130 rum och ett stort serviceutbud med spa, bastu och en konferensavdelning med kapacitet för 170 deltagare där den största konferenslokalen har 70 platser.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige