Image

Svenskt bolag i miljardsatsning i USA

Bygg/Arkitektur Den svenska bostadsutvecklaren Index International storsatsar via ett samarbete på äldreboende i USA. Tillsammans med Floridabaserade Watercrest Senior Living Group ska man utveckla seniorboenden över hela USA. Avtalet är initialt värt 3,2 miljarder kronor.
Publicerad den 29 Januari 2014
Bjarne Borg. Bild: Index International
Bjarne Borg.

Watercrest Senior Living Group har specialiserat sig på seniorboenden på den nordamerikanska marknaden, en marknad som just nu upplever en dramatiskt ökad efterfrågan.

– I vårt uppdrag som bostadsutvecklare ingår även äldreboenden. När vi beslutade oss för att satsa på seniorboenden i USA träffade vi många tilltänkta partners. Med Watercrest Senior Living Group får vi en partner som överensstämmer med vår verksamhetskultur, säger Bjarne Borg, medgrundare och CEO på Index Investment LLC.

– Partnerskapet med Index ger oss en möjlighet att snabbt reagera på den otroliga efterfrågan på seniorboenden med nya och innovativa samhällen. Nu höjer vi kvalitetsribban genom att kunna betjäna fler seniora hyresgäster och skapar större möjligheter för såväl nuvarande som framtida medarbetare, säger Marc Vorkapich, vd för Watercrest Senior Living Group.

Partnerskapet med Watercrest Senior Living Group ingår i den nya affärsplan där Index har beslutat sig för att expandera sin roll som bostadsutvecklare och fokusera på att producera hyreslägenheter i Sverige och Nordamerika.

Index etablerades 1998 i Stockholm. Idag är man en internationell, oberoende, investerargrupp i fastigheter och private equity.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige