Image

Svensk bostadsutvecklare storsatsar i Kanada

Bostäder Den svenska bostadsutvecklaren Index International fortsätter sin utlandssatsning och planerar nu under sitt varumärke Index Living att bygga 1 000 hyreslägenheter i centrala Ajax, utanför Toronto.
Publicerad den 23 Januari 2014

Den kanadensiska staden Ajax med drygt 100 000 invånare, drygt 25 kilometer öster om femmiljonersstaden Toronto, blir förmodligen platsen för ännu ett område med hyresbostäder signerat Index Living. Totalt handlar det om en investering på cirka 1,5 miljarder svenska kronor med en planprocess under 2014 och en planerad byggstart under 2015.

– Med bara tjugo minuter in till centrala Toronto, är Ajax ett attraktivt område på en marknad där efterfrågan på moderna och hållbara hyreslägenheter ökar, säger Marie-Louise Alamaa, vd på Index International.

Projektet i Ajax är en del i den nya affärsplan där Index har som ambition att öka takten som bostadsutvecklare med fokus att producera hyreslägenheter i Sverige och Nordamerika. Projektet i Ajax gör att Index fördubblar sitt bestånd i Nordamerika från de 600 lägenheter som befinner sig i produktion i Florida.

– Vi tror på hyresrätten och ser just nu en fortsatt stark efterfrågan på den boendeformen på flera marknader, säger Marie-Louise Alamaa.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige