Image

Ikea och Ikano storsatsar i Söderstaden

Bygg/Arkitektur Ikano Bostad, Ikano Retail Centres och Ikea har tecknat ett intentionsavtal med Stockholm stad. Avtalet ger möjlighet för aktörerna att undersöka en utveckling av handel och bostäder i Söderstaden, vid Globen i Stockholm.
Publicerad den 23 Januari 2013
Söderstaden. Bild: Stockholm.se.
Söderstaden. Sten Nordin (M). Bild: David Schmidt/Pixprovider
Sten Nordin (M). Robert Jaaniste. Bild: Nicklas Tollesson.
Robert Jaaniste.

Under två år kommer ett gemensamt förslag att arbetas fram. Ikea och Ikano Retail Centres kommer att utreda hur de skulle kunna skapa en ny handelsplats och Ikano Bostad kommer att utreda möjligheten att utveckla cirka 550 bostäder.
– Vi är mycket glada över att Ikea och Ikano vill satsa i ett centralt beläget område med mycket god tillgång till kollektivtrafik, säger finansborgarrådet och kommunstyrelsens ordförande Sten Nordin (M).
Ikano Retail Centres vill erbjuda Stockholm och Söderstaden en handelsplats tillsammans med Ikea.
– Läget är mycket bra för handel. Att bygga ett köpcentrum där så många människor bor, arbetar och enkelt kan nå med allmänna kommunikationer känns som en stor möjlighet, säger Jan Kristensson, vd på Ikano Retail Centres.
Ikano Bostad bygger hållbara och yteffektiva bostäder och ser Söderstaden som ett viktigt och spännande område.
– Här kan Ikano Bostad erbjuda prisvärda lägenheter med mycket goda kommunikationer i närområdet. Vi är och vill vara med och utveckla Stockholm på lång sikt, säger Robert Jaaniste, vd på Ikano Bostad.
Ikano Retail Centres bygger just nu nya handelsplatser i Kungens Kurva, Borlänge, Älmhult och Uddevalla. Förberedelser pågår för ett shoppingcenter i Umeå.
Ikano Bostad förvaltar cirka 5 800 hyreslägenheter i Stockholm, Mälardalen och Öresundsregionen. För närvarande är drygt 600 bostadsrätter under produktion.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter jätteförvärvet – så vill Folksamgruppen fortsätta växa sin fastighetsportfölj

Bolag En av årets största affärer är ett faktum när Folksamgruppen, genom KPA Pension, köper Vasahuset i centrala Stockholm för tre miljarder kronor. Lars Johnsson, fastighetsdirektör på Folksamgruppen, berättar för Fastighetssverige om affären, bolagets fastighetsstrategi och var man letar efter nya förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige