Image

Ikea och Ikano satsar i Örebro

Bygg Ikea och Ikano Retail Centres har skrivit på en avsiktsförklaring med Örebro kommun om köp av mark för framtida etablering av ett nytt Ikeavaruhus och en volymhandelsplats på Mariebergs handelsområde.
Publicerad den 31 Maj 2012

Det nya varuhuset är planerat att bli betydligt större än det nuvarande.

– Vi tror på en positiv utveckling i regionen och ser att heminredningsintresset och intresset för Ikea är stort. Vårt varuhus i Örebro är idag litet. Jag är glad för att vi nu tillsammans med Örebro kommun kan ta ett första steg för Ikeas framtida utveckling i Örebro, säger Peter Agnefjäll, vd för Ikea Sverige.

Marken som Ikea och Ikano Retail Centres skriver en avsiktsförklaring kring ligger inom Mariebergs handelsområde och är på 105 000 kvadratmeter för Ikeas del och 70 000 kvadratmeter för Ikanos del. Marken har av Örebro kommuns oberoende värderare värderats till ett pris i intervallet 700-725 kronor per kvadratmeter.

Exakt pris kommer att beslutas efter att Örebro kommun, Ikea och Ikano har genomfört slutliga förhandlingar.

– Jag är väldigt glad över att Ikea och Ikano nu tar detta första steg mot en nyetablering i Örebro kommun. Handeln är en viktig näring och därför är den här etableringen särskilt rolig, säger Lennart Bondeson, kommunalråd i Örebro kommun.
På området planerar Ikano Retail Centres att bygga en volymhandelsplats vid sidan av Ikeavaruhuset.

– Vi kommer att skapa en handelsplats som väl kompletterar Ikea och hela Marieberg. Vi är glada att kunna planera det tillsammans med Ikea, säger Jan Kristensson, vd för Ikano Retail Centres.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten: Skottlossning och termosbomber är inte skäl till vräkning

Juridik Besittningsrätten ska vara stark. Men hur stark får den vara? Den frågan kan man ställa sig efter Svea hovrätts dom där MKB försökt vräka en hyresgäst i Malmö. De boende i lägenheten har kopplingar till kriminella nätverk konstaterar både hyresnämnden och hovrätten. Trots det tolkas hyreslagstiftningen som att det inte går att vräka hyresgästerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige