Image

Så här blir nya Tekniska nämndhuset

Bygg/Arkitektur Nu har förslaget om att flytta Tekniska nämndhuset från Kungsholmen till nya Söderstaden presenterats. Förslaget innebär att cirka 1 000 nya bostäder kan byggas på Kungsholmen och i Söderstaden. Se de första bilderna här.
Publicerad den 13 Februari 2013
Sten Nordin (M). Bild: David Schmidt/Pixprovider
Sten Nordin (M). Madeleine Sjöstedt (FP). Bild: Fredrik Persson/Scanpix.
Madeleine Sjöstedt (FP).

– Det här innebär 1 000 nya bostäder i attraktiva lägen samtidigt som vi fortsätter i den strategiska stadsutvecklingen med fler bostäder i City och fler arbetsplatser och kontor utanför citykärnan. Tomten invid Klara sjö har stor potential, jag välkomnar en spännande arkitektur på platsen, säger Sten Nordin (M), finansborgarråd och kommunstyrelsens ordförande i Stockholms stad.

Bakgrunden till det förslag som nu presenterats är en utredning som Fastighetskontoret har genomfört på uppdrag av Stadsledningskontoret.

– Det här förslaget ger bättre lokaler både för stadens invånare och våra medarbetare. I City finns det för få bostäder och i Söderort för få arbetsplatser. Med den här lösningen slår vi två flugor i en smäll. Att få in fler bostäder i City kan också bidra till en mer levande stadskärna som inte stänger efter kontorstid, säger kultur- och fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP).

Ett inriktningsbeslut planeras kunna fattas under våren 2013. Det nya kontorshuset och de 500 nya bostäderna i Söderstaden väntas kunna vara klara tidigast under 2018. De nya bostäderna på Kungsholmen kan därefter vara klara under 2020.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten: Skottlossning och termosbomber är inte skäl till vräkning

Juridik Besittningsrätten ska vara stark. Men hur stark får den vara? Den frågan kan man ställa sig efter Svea hovrätts dom där MKB försökt vräka en hyresgäst i Malmö. De boende i lägenheten har kopplingar till kriminella nätverk konstaterar både hyresnämnden och hovrätten. Trots det tolkas hyreslagstiftningen som att det inte går att vräka hyresgästerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige