Image
Bild: Stockholm.se.

Här är Stockholms nya stadsdel

Stockholm I går presenterade finansborgarrådet Sten Nordin (M), stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M) och kultur- och fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) planerna på den helt nya stadsdelen Söderstaden i Stockholm.
Publicerad den 1 December 2011
Madeleine Sjöstedt. Foto: Fredrik Persson/Scanpix. Bild: Fredrik Persson/Scanpix.
Madeleine Sjöstedt. Foto: Fredrik Persson/Scanpix. Regina Kevius. Foto: Daniel Olsén. Bild: Daniel Olsén
Regina Kevius. Foto: Daniel Olsén. Söderstaden. Bild: Stockholm.se. Bild: Stockholm.se.
Söderstaden. Bild: Stockholm.se.

– Stockholm växer både befolkningsmässigt och som storstad. Vi bygger nu en helt ny stadsdel som vi kallar Söderstaden. År 2030 kommer Söderstaden med sina 2 500 - 3 000 nya bostäder och många arbetsplatser att utgöra en naturlig del av Stockholm med en helt egen profil förankrad i områdets historia, säger finansborgarrådet Sten Nordin (M).
– Söderstaden kommer att knyta samman Södermalm med Globenområdet, Gullmarsplan och Slakthusområdet. Projektet förverkligar mycket av promenadstadens vision om stadsdelar byggda för människor där man kan bo, jobba och umgås, säger Regina Kevius (M), stadsbyggnadsborgarråd.
– Området ska fortsätta att vara ett nöjesnav där bostäder och arbetsplatser kompletterar restauranger och Globens evenemangsområde. Den nya Stockholmsarenan säkrar ett brett utbud av kultur och idrott i ett större och attraktivt område, säger Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och fastighetsborgarråd i Stockholm.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige