Image

De gör upp om Tekniska nämndhuset

Bygg/Arkitektur Stockholm stads arkitekttävling för Tekniska nämndhuset, Söderstaden är nu igång. Bland de tävlande märks flera internationella kontor.
Publicerad den 22 Januari 2014

- Syftet med arkitekttävlingen är att vi ska få bästa möjliga utformning av moderna mötesplatser och arbetsplatser och en spännande gestaltning, säger Juan Copoví Mena, fastighetsdirektör, Stockholms stad och juryns ordförande.

Efter prekvalificering deltar fem arkitektkonstellationer i tävlingen:
• Dorte Mandrup / Nyréns / Hosper / Mandaworks.
• Berg / C. F. Moller Architects.
• BIG / Strategisk arkitektur/SLA.
• 3xN, Tema.
• Urban design, Selgascano.

- Vi vill ge Stockholmarna en ny offentlig byggnad i världsklass. En levande, kreativ och mänsklig byggnad som är öppen för medborgare och näringsliv och som präglas av demokratiska värderingar. Byggnaden ska vara en förebild för urbant hållbart byggande, säger Juan Copoví Mena.

Resultatet från arkitekttävlingen kommer att presenteras i juni 2014.

Det nya Tekniska nämndhuset ersätter det nuvarande Tekniska nämndhuset på Kungsholmen som är ofunktionell och inte håller den moderna standard som staden eftersträvar.
Projektet möjliggör att nya bostäder kan byggas både på platsen där Söderstadion ligger idag och på Kungsholmen där Tekniska nämndhuset Kungsholmen ligger idag. Samtidigt kan 1 800 nya arbetsplatser skapas i Söderort.

Den nya kontorsbyggnaden kommer bland annat att inrymma exploateringskontoret, fastighetskontoret, miljöförvaltningen, stadsbyggnadskontoret och trafikkontoret. ¬
Flytten är planerad till 2017.

Tävlingsförslaget kommer att bedömas av en jury bestående av, Juan Copovi-Mena, fastighetskontoret, Gert Wingårdh, representant, Sveriges Arkitekter, Anna Rolf, representant, Sveriges Arkitekter, Karolina Keyzer, stadsarkitekt, stadsbyggnadskontoret, Pia Krensler, stadsträdgårdsmästare, trafikkontoret och Pontus Werlinder, chefsarkitekt, fastighetskontoret.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige