Image

Hemfosa köper mer i Norge

Transaktioner De senaste månaderna har Hemfosa köpt samhällsfastigheter i Norge för mer än tre miljarder kronor. Nu köper man ytterligare fastigheter för cirka 284 miljoner kronor.
Publicerad den 18 Juni 2015
Jens Engwall. Bild: Niclas Liedberg
Jens Engwall.

Hemfosa köper tio fastigheter och tre tomträtter, totalt tretton förskolor, till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 284 miljoner kronor. Säljare är Academedia.

Förskolorna är belägna i Osloregionen samt i Sydnorge och har en uthyrningsbar yta om 10 345 kvadratmeter och 20-åriga triple net-avtal är tecknade med hyresgästen.

Tillträde sker den 30 juni 2015.

- Till följd av detta förvärv breddar vi vårt samhällssegment i Norge till att även omfatta fastigheter med förskoleverksamhet. De långa hyresavtalen med ett väletablerat förskoleföretag innebär långsiktig och stabil intjäning för Hemfosa, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa Fastigheter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige