Image
Jens Engwall.

Jens Engwall fortsätter sälja aktier i Nyfosa – sker för att betala skatt på SBB-affär

Bolag Nyfosas styrelseledamot och tidigare vd Jens Engvall fortsatte att sälja aktier i bolaget under varje dag förra veckan. De senaste transaktionerna den 3-5 januari summerar till 383 228 aktier som såldes till snittkursen 85,15 kronor. Det innebär en affär på cirka 32,6 miljoner kronor, visar Finansinspektionens insynsregister. För Dagens Industri uppger han är försäljningarna skett för att betala skatt på lönsam SBB-affär.


Joakim Orthén, vd för Fastatorbolaget Företagsparken som inlett ett samarbete med Autocirc som arbetar med ett återanvändningskoncept inom bilar och bildelar.

Fastatorbolagets udda hållbarhetssatsning

Bolag Förklaringen bakom Företagsparkens udda Finlandsetablering.
Joakim Orthén: "Ska sätta upp 10–20 anläggningar i Norden tillsammans"


Två av Jens Engwalls investeringar – äldreboende i Serbien och nötodling i Albanien.

"Köper in en bandtraktor för ogräsbekämpning"

Bolag Del tre i vår långa intervju med Jens Engwall – i dag: Hans udda investeringar – bilder från bland annat Albanien.


Jens Engwall.

"Det finns för mycket pengar – mer crazy än på 80-talet"

Bolag För ett drygt halvår sedan lämnade Jens Engwall vd-posten i Nyfosa. Fastighetssverige har gjort en lång intervju med honom, som vi publicerar i tre delar.
I dag ger han sin syn på det "galna" marknadsläget, granbarkborrar i Hemfosa och SBB:s köp i JM: "Ett bra sätt att bli av med pengar".


Ett hotell, några bergstoppar, ett slags kombinerad rodel- och linbana och ett tetempel – i framtiden kan det bli 5 000 – 10 000 bostäder i området Chengdu som Jens Engwall har investerat i.

Jens Engwall om livet efter Nyfosa

Bolag För ett drygt halvår sedan lämnade Jens Engwall vd-posten i Nyfosa. Fastighetssverige har nu gjort en lång intervju med honom, som vi publicerar i tre delar. Inledningsvis blir det prat om allt från David Mindus planer med Sagax ägande i Nyfosa till världens största naturliga fallossymbol.


Jens Engwall.

Ökat resultat för Nyfosa

Bolag Nyfosa ökade sin intäkter och sitt resultat efter skatt under tredje kvartalet.


Stina Lindh Hök.

Nyfosas nya vd: "Viljan har växt fram"

Bolag Ett av branschens mest transaktionsintensiva bolag byter vd i slutet av oktober då Stina Lindh Hök efterträder Jens Engwall på posten. För Fastighetssverige berättar hon om vägen till vd-rollen och framtidsplanerna för bolaget.


Stina Lindh Hök.

Stina Lindh Hök blir ny vd för Nyfosa

Bolag Styrelsen i Nyfosa har utsett Stina Lindh Hök till ny vd för Nyfosa. Hon tar över efter Jens Engwall som varit bolagets vd sedan avknoppningen från Hemfosa hösten 2018. Stina Lindh Hök är i dag Nyfosas operativa chef med en gedigen erfarenhet från transaktionsintensiv fastighetsverksamhet och affärsutveckling. Hon tillträder som vd den 26 oktober 2020.


Stina Lindh Hök, operativ chef på Nyfosa.

Nyfosa efter mångmiljardaffären: "Det finns krut kvar"

Bolag Nyfosa har gått från en åttamiljardersaffär med SBB till att istället genomföra en femmiljardersaffär med samhällsfastighets-bjässen. Här berättar Nyfosas operativa chef Stina Lindh Hök mer om affärens utformning och vilka förutsättningar som förändrats sedan den tidigare jätteaffären avbröts i slutet av mars.


Jens Engwall.

Engwall: Det kan bli branschens stora problem under krisen

Bolag Nyfosa redovisar ett starkt första kvartal och står stadigt under coronakrisen enligt vd:n Jens Engwall – men han räknar med negativ påverkan på verksamheten under den närmsta tiden. Dessutom berättar han för Fastighetssverige om sin oro för något som han tycker det pratas lite om i branschen, men som kan bli ett stort problem framöver.


Jens Engwall.

Nyfosa: Substansvärde upp tio procent sedan årsskiftet

Bolag Nyfosas substansvärde (EPRA NAV) är uppe i 71,18 kronor per aktie i Q1-rapporten, att jämföra med 56,55 i Q1 2019 och 65,37 vid årsskiftet.
Av hyresfordringar för det andra kvartalet pågår hyresgästdialog, relaterad till coronapandemin, om fyra procent av kvartalets hyresintäkter, skriver Nyfosa.


Jens Engwall.

Exklusivt: Så gick Nyfosa från megaaffär till avhopp

Transaktioner "Det är en extremsituation att vi drar oss ur en sådan stor affär faktiskt, det har aldrig hänt", säger Nyfosas vd Jens Engwall.
För Fastighetssverige talar han ut om händelseutvecklingen som ledde fram till det historiska beslutet att avbryta miljardaffären med SBB – och hur relationen är med Ilija Batljan och hans bolag efter det oväntade beskedet.


Jens Engwall och Ilija Batljan.

Nyfosa hoppar av megaaffär med SBB

Transaktioner Den 17 januari ingick Nyfosa en avsiktsförklaring med SBB avseende förvärv av fastighetsportföljer med ett totalt fastighetsvärde om cirka åtta miljarder kronor. Nyfosa har beslutat att tills vidare avvakta med genomförandet av transaktionen med anledning av att marknads­förutsättningarna har förändrats.


Jens Engwall.

Nyfosa uppdaterar om påverkan från coronaviruset

Bolag Med anledning av den rådande situationen med coronavirusets påverkan på samhället och fastighetsmarknaden gör Nyfosa en generell uppdatering samt kommunicerar andelen av kontrakterade hyresintäkter från hyresgäster inom handel, hotell och restaurang.


Jens Engwall.

Nyfosa presenterar nytt finansiellt mål och utdelningspolicy

Bolag Nyfosa har fastställt nytt finansiellt mål och ny utdelningspolicy samt uppdaterad affärsidé och vision. Utgångspunkten är fortsatt att bolaget ska skapa värde och hållbara kassaflöden med en transaktionsintensiv verksamhet och ett opportunistiskt förhållningssätt. Minst 40 procent av kassaflödet ska framöver distribueras till aktieägarna.


Jens Engwall.

Nyfosa: Återkommer om nästa steg

Bolag I början av 2020 nådde Nyfosa över sitt kommunicerade tillväxtmål om ett fastighetsvärde om 25 miljarder. I bokslustkommunikén kommunceras inga uppdaterade mål eller inriktningar.
– Vi kommer att utvärdera och kommunicera nästa steg för Nyfosa, säger vd Jens Engwall.


Lars Thagesson och Jens Engwall, två gamla parhästar från Kungsleden och Hemfosa. Nu säljer Thagessons SBB stort till Engwalls Nyfosa.

SBB på väg att sälja för elva miljarder – Nyfosa tar största delen

Transaktioner SBB deltar för närvarande i förhandlingar avseende försäljningar av ett flertal fastigheter och fastighetsportföljer till ett sammanlagt värde om cirka elva miljarder kronor. Nyfosa är köpare i affärer för åtta miljarder kronor.


Ilija Batljan, vd för SBB.

SBB lägger bud på Hemfosa

Bolag Ilija Batljans SBB lägger ett bud på Hemfosa. Erbjudandet innebär en kombination av nyemitterade stamaktier i SBB och kontant vederlag, som värderar varje stamaktie i Hemfosa till 126,15 kronor. Hemfosa stängde på torsdagen på 102,80 kronor.


Jens Engwall.

Nyfosa fortsätter ta kliv mot 25 miljarder i fastighetsvärde

Bolag Nyfosa redovisar minskat resultat efter skatt under perioden juli-september. Bolaget tillträdde fastigheter om 2,3 miljarder kronor och tar nya kliv mot målet om 25 miljarder i fastighetsvärde.


Jens Engwall.

Nyfosa: Hög transaktionsintensitet

Bolag Nyfosa presenterar resultat på 309 miljoner kronor efter skatt under en transaktionsintensiv april-juni.