Image
Stina Lindh Hök.
Stina Lindh Hök. Bild: Nyfosa

Stina Lindh Hök blir ny vd för Nyfosa

Bolag Styrelsen i Nyfosa har utsett Stina Lindh Hök till ny vd för Nyfosa. Hon tar över efter Jens Engwall som varit bolagets vd sedan avknoppningen från Hemfosa hösten 2018. Stina Lindh Hök är i dag Nyfosas operativa chef med en gedigen erfarenhet från transaktionsintensiv fastighetsverksamhet och affärsutveckling. Hon tillträder som vd den 26 oktober 2020.
Publicerad den 31 Augusti 2020

Stina Lindh Hök är civilingenjör från Kungliga Tekniska Högskolan. Hon har varit operativ chef för Nyfosa sedan bolaget bildades och var transaktionschef i Hemfosa från 2012 till 2018. Tidigare har hon haft befattningar som projektledare för transaktioner inom Atrium Ljungberg respektive Leimdörfer samt som fastighetschef på Fabege.
– Vi är mycket glada över att Stina Lindh Hök tillträder som vd för att fortsätta utveckla Nyfosa när Jens Engwall väljer att fasa ut. Stina har som operativ chef haft en central roll i att bygga upp Nyfosa till den position bolaget har idag. Med Stina får Nyfosa både kontinuitet och ny energi genom hennes värdefulla kompetens inom fastighetstransaktioner och affärsutveckling. När nu Jens Engwalls roll i Nyfosa förändras vill jag också passa på att tacka Jens för hans avgörande betydelse för Nyfosas utveckling och dynamiska företagskultur", kommenterar Johan Ericsson, styrelseordförande i Nyfosa.
– Jag är glad och stolt över förtroendet att leda och vidareutveckla Nyfosa. Vi har en spännande och lönsam resa bakom oss, nu blickar jag framåt med siktet inställt på fortsatt hög transaktionsaktivitet och på att skapa värde genom tillväxt och starka kassaflöden. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta arbetet tillsammans med det starka och dedikerade teamet på Nyfosa. Det finns massor kvar att göra, säger Stina Lindh Hök, tillträdande vd.

Jens Engwall kommer att kvarstå som rådgivare till bolaget under en tvåårsperiod. Han avser att fortsatt stå till förfogande som styrelseledamot i Nyfosa, även för omval inför nästa årsstämma, samt att behålla ett betydande aktieinnehav i bolaget.
– Jag är nöjd över att vi på endast två års tid skapat det stabila och växande bolag som Nyfosa är idag. Stina har varit en motor i Nyfosas transaktionsverksamhet och jag är övertygad om att hon på ett utmärkt sätt kommer vidareutveckla bolaget och driva en fortsatt offensiv tillväxt. Stina kan bolaget, marknaden och har en fantastisk näsa för affärer. Vi har arbetat tillsammans i tio år och det känns helt självklart att Stina är den som nu tar över som vd. Det kommer bli bra, kommenterar Jens Engwall, avgående vd i Nyfosa.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige