Image
Josephine Björkman.

"Stina har ett extremt gott sinne för affärer"

Bolag Fastighetssverige diskuterar transaktioner och affärer med Nyfosas transaktionschef Josephine Björkman. Det här tycker hon om Stina Lindh Hök som precis har tillträtt som vd för Nyfosa. Och det här arbetar de med just nu.


Stina Lindh Hök, operativ chef på Nyfosa.

Nyfosas Galjadenköp omarbetat

Transaktioner Nyfosa har tecknat avtal med Galjaden Fastigheter AB om förvärv av en fastighetsportfölj till ett värde om cirka 870 miljoner kronor.


Stinamosaik

Nyfosa köper Estea 3-fastigheter för 2,5 miljarder

Transaktioner Nyfosa har förvärvat samtliga fastigheter och projekt i Estea Sverigefastigheter 3 AB till ett värde om cirka 2,5 miljarder kronor. Estea kommer att avveckla fonden efter frånträdet. Estea 3:s kapitalandelsbevis steg med 19 procent sedan nyheten presenterades på fredagen.


Amerikanska jättebolaget kliver in som stor ägare i Nyfosa.

Amerikanska jätten kliver in i Nyfosa

Bolag Tungviktaren fortsätter investera i de svenska fastighetsbolagen och är nu en av de största ägarna i Nyfosa.


Jens Engwall.

Ökat resultat för Nyfosa

Bolag Nyfosa ökade sin intäkter och sitt resultat efter skatt under tredje kvartalet.


Jens Engwalls Nyfosa köper i Örsnköldsvik.

Nyfosa köper i Örnsköldsvik

Transaktioner Nyfosa har köpt en kontorsfastighet i Örnsköldsvik till ett värde om cirka 65 miljoner kronor och kompletterar därmed befintligt bestånd i området med stabila kassaflöden.


Vyer från korsningen Ystadvägen (till vänster) och Lantmannagatan (till höger).

Nyfosa vill "brygga" nytt i anrikt Malmökvarter

Bygg/Arkitektur Det snabbväxande bolaget vill förtäta med bland annat hundratals bostäder och kontor i historiska kvarteret Bryggeriet. Detaljplanen ska nu granskas för tredje gången sedan 2014. Fastighetssverige berättar mer.


Stina Lindh Hök.

Nyfosa miljardköper av Galjaden

Transaktioner Nyfosa har ingått en avsiktsförklaring med Galjaden Fastigheter om förvärv av en portfölj med främst fastigheter för lager-, industri- och grossisthandelsverksamhet, merparten belägna i tillväxtkommuner i Sverige. Portföljen bidrar med starka kassaflöden och fortsatt tillväxt.


Stina Lindh Hök, operativ chef på Nyfosa.

Klart: Nyfosa säljer för 2,1 miljarder

Transaktioner Nyfosa har tecknat avtal med fastighetsfonder rådgivna av Blackstone om avyttring av en logistikportfölj till ett värde om cirka 2,1 miljarder kronor, i linje med tidigare meddelade avsiktsförklaring.


Josephine Björkman.

Nyfosa redo för nya affärer: "Rejäl förvärvskapacitet"

Bolag Nyfosa fortsätter spänna musklerna på transaktionssidan. Med Josephine Björkman på plats som permanent transaktionschef står man redo att sätta tänderna i ny affärer under hösten.
– Vi tittar på i stort sett alla segment, säger hon.


Josephine Björkman.

Josephine Björkman utses till ny transaktionschef i Nyfosa

Bolag Nyfosa har rekryterat Josephine Björkman som ny transaktionschef. Josephine har sedan april i år varit tillförordnad transaktionschef samt ingått i koncernledningen och kommer tillträda den ordinarie tjänsten omgående. Nyfosa har under det senaste året stärkt sitt transaktionsteam med flera erfarna medarbetare och är väl rustat för ett fortsatt högt förvärvstempo.


Johan Ericsson.

Därför tankade Nyfosas ordförande Johan Ericsson aktier

Bolag Styrelseordförande Johan Ericsson har ökat innehavet i Nyfosa. För Fastighetssverige förklarar han skälet till det privata affärsbeslutet, hur branschen känns just nu och varför Nyfosas affärsmodell är den bästa som finns.


Stina Lindh Hök.

Nyfosas nya vd: "Viljan har växt fram"

Bolag Ett av branschens mest transaktionsintensiva bolag byter vd i slutet av oktober då Stina Lindh Hök efterträder Jens Engwall på posten. För Fastighetssverige berättar hon om vägen till vd-rollen och framtidsplanerna för bolaget.


Johan Ericsson.

Johan Ericsson: "Förändringar i marknaden skapar affärsmöjligheter"

Bolag Styrelsen i Nyfosa har utsett Stina Lindh Hök till ny vd. Hon tar över efter Jens Engwall som varit bolagets vd sedan avknoppningen från Hemfosa hösten 2018. Nyfosas styrelseordförande Johan Ericsson berättar för Fastighetssverige om strategin framåt, hur marknadsläget ser ut och hur han ser på framtidstron i Sverige.


Stina Lindh Hök.

Stina Lindh Hök blir ny vd för Nyfosa

Bolag Styrelsen i Nyfosa har utsett Stina Lindh Hök till ny vd för Nyfosa. Hon tar över efter Jens Engwall som varit bolagets vd sedan avknoppningen från Hemfosa hösten 2018. Stina Lindh Hök är i dag Nyfosas operativa chef med en gedigen erfarenhet från transaktionsintensiv fastighetsverksamhet och affärsutveckling. Hon tillträder som vd den 26 oktober 2020.


Jens Engwall.

Det här tror Jens Engwall om fastighetsmarknaden

Bolag Nyfosa tecknade nyligen ett avtal om avyttring av två fastigheter i Mölndal utanför Göteborg för drygt en miljard kronor. Företagets vd Jens Engwall berättar för Fastighetssverige vad han tror om fastighetspriserna, hur transaktionsmarknaden ser ut och vad nästa marknadsdrag blir från dem.


Eric Bergström.

Regio efter jätteaffären: Vi tittar på ytterligare möjligheter

Bolag Regio har förvärvat två fastigheter om totalt 80 000 kvadratmeter kommersiella lokaler i Mölndal, söder om Göteborg. Fastigheterna, som kallas för Södra Porten, förvärvades från Nyfosa till en köpeskilling om cirka en miljard kronor. Eric Bergström, vd för Regio och partner på Brunswick Real Estate, kommenterar för Fastighetssverige vad de planerar framöver.


Stina Lindh Hök.

Nyfosa säljer fastigheter för en miljard

Bolag Fastigheterna som omfattar en uthyrningsbar yta på cirka 78 000 kvadratmeter, främst bestående av kontor och lager, förvärvas av fastighetsbolaget Regio.


Jens Engwall.

Nyfosa ser att transaktionsmarknaden har vaknat till liv

Bolag Företaget fortsätter att växa och differentiera portföljen.


Stina Lindh Hök.

"Det har länge varit och är ett stort intresse kring vår portfölj"

Bolag Nyfosa jobbar vidare för fullt trots att det är semester för många nu. Under gårdagen ingick de en avsiktsförklaring med fonder rådgivna av Blackstone om avyttring av en logistik­portfölj till ett värde om cirka 2,1 miljarder kronor. Stina Lindh Hök, operativ chef på Nyfosa, berättar för Fastighetssverige hur transaktionsmarknaden ser ut och vad för typ av förvärv de nu letar efter.