Image
Stina Lindh Hök.

Från 0 till 100 – första utdelningen gör Nyfosa till sektorns högsta direktavkastare

Bolag Första gången Nyfosa ger utdelning slår man till med hela fyra kronor per aktie – 75 öre per kvartal och en extrautdelning på en krona.
Vd Stina Lindh Hök förklarar resonemanget. "Så ska man inte tolka det."


Nyfosa i utdelningstopp – här är hela listan

Lista Nyfosas stora utdelning innebär att bolaget går upp i topp i direktavkastningslistan för landets större förvaltande fastighetsbolag. Här är hela listan som den ser ut just nu.


Stina Lindh Hök.

Nyfosa säljer i Södertälje

Transaktioner Nyfosa har tecknat avtal om avyttring av en fastighet till ett underliggande fastighetsvärde om 220 miljoner kronor till Tingsön Fastigheter AB.


Andelen finansiering som klassas som grön växer stadigt.

"Missvisande bild, EU-taxonomi, olika regelverk" – grön finansiering hos storbolag

Energi/miljö I dag avslutas vår stora kartläggning av large cap-bolagens syn på grön finansiering.


Här är största affärerna 2020

Transaktioner Ett turbulent 2020 kan läggas till handlingarna och när den svenska transaktionsmarknaden ska sammanfattas kan man konstatera att den innehöll både coronastopp och en sen ketchupeffekt. I slutändan blev transaktionsåret 2020 ett av de starkaste någonsin och Fastighetssverige har kartlagt årets största affärer, här är hela listan.


Kopparlunden delas in i fyra detaljplaner varav tre nu ska ut på granskning.

Fastighetsbjässar i omfattande centrumprojekt

Bygg/Arkitektur Stadsdelen Kopparlunden i centrala Västerås ska få nytt liv i ett jätteprojekt som innehåller fyra olika detaljplaner och närmare 1 700 bostäder. Flera av fastighetsbranschens absoluta tungviktare är med och förvandlar området alldeles intill innerstaden. Fastighetssverige berättar mer om de ambitiösa planerna.


Stina Lindh Hök, operativ chef på Nyfosa.

Nyfosa säljer för 445 miljoner till Heimstaden Bostad

Transaktioner Nyfosa säljer två bostadsfastigheter i Eskilstuna till Heimstaden Bostad. Det underliggande fastighetsvärdet är 445 miljoner kronor.


Stina Lindh Hök.

Nyfosa kompletteringsköper i Hässleholm

Transaktioner Nyfosa har förvärvat två lager- och industrifastigheter belägna i Hässleholm till ett värde om cirka 76 miljoner kronor. Fastigheterna kompletterar Nyfosas befintliga bestånd i regionen och bidrar med starka kassaflöden.


Stina Lindh Hök.

Nyfosa köper handelsportfölj

Transaktioner Nyfosa har förvärvat en portfölj innehållande sju handelsfastigheter, i externhandelsområdet Bråstorp i Motala till ett totalt värde om cirka 175 miljoner kronor. Förvärvet bidrar med starka hyresgäster och stabila kassaflöden.


Josephine Björkman.

"Stina har ett extremt gott sinne för affärer"

Bolag Fastighetssverige diskuterar transaktioner och affärer med Nyfosas transaktionschef Josephine Björkman. Det här tycker hon om Stina Lindh Hök som precis har tillträtt som vd för Nyfosa. Och det här arbetar de med just nu.


Stina Lindh Hök, operativ chef på Nyfosa.

Nyfosas Galjadenköp omarbetat

Transaktioner Nyfosa har tecknat avtal med Galjaden Fastigheter AB om förvärv av en fastighetsportfölj till ett värde om cirka 870 miljoner kronor.


Stinamosaik

Nyfosa köper Estea 3-fastigheter för 2,5 miljarder

Transaktioner Nyfosa har förvärvat samtliga fastigheter och projekt i Estea Sverigefastigheter 3 AB till ett värde om cirka 2,5 miljarder kronor. Estea kommer att avveckla fonden efter frånträdet. Estea 3:s kapitalandelsbevis steg med 19 procent sedan nyheten presenterades på fredagen.


Amerikanska jättebolaget kliver in som stor ägare i Nyfosa.

Amerikanska jätten kliver in i Nyfosa

Bolag Tungviktaren fortsätter investera i de svenska fastighetsbolagen och är nu en av de största ägarna i Nyfosa.


Jens Engwall.

Ökat resultat för Nyfosa

Bolag Nyfosa ökade sin intäkter och sitt resultat efter skatt under tredje kvartalet.


Jens Engwalls Nyfosa köper i Örsnköldsvik.

Nyfosa köper i Örnsköldsvik

Transaktioner Nyfosa har köpt en kontorsfastighet i Örnsköldsvik till ett värde om cirka 65 miljoner kronor och kompletterar därmed befintligt bestånd i området med stabila kassaflöden.


Vyer från korsningen Ystadvägen (till vänster) och Lantmannagatan (till höger).

Nyfosa vill "brygga" nytt i anrikt Malmökvarter

Bygg/Arkitektur Det snabbväxande bolaget vill förtäta med bland annat hundratals bostäder och kontor i historiska kvarteret Bryggeriet. Detaljplanen ska nu granskas för tredje gången sedan 2014. Fastighetssverige berättar mer.


Stina Lindh Hök.

Nyfosa miljardköper av Galjaden

Transaktioner Nyfosa har ingått en avsiktsförklaring med Galjaden Fastigheter om förvärv av en portfölj med främst fastigheter för lager-, industri- och grossisthandelsverksamhet, merparten belägna i tillväxtkommuner i Sverige. Portföljen bidrar med starka kassaflöden och fortsatt tillväxt.


Stina Lindh Hök, operativ chef på Nyfosa.

Klart: Nyfosa säljer för 2,1 miljarder

Transaktioner Nyfosa har tecknat avtal med fastighetsfonder rådgivna av Blackstone om avyttring av en logistikportfölj till ett värde om cirka 2,1 miljarder kronor, i linje med tidigare meddelade avsiktsförklaring.


Josephine Björkman.

Nyfosa redo för nya affärer: "Rejäl förvärvskapacitet"

Bolag Nyfosa fortsätter spänna musklerna på transaktionssidan. Med Josephine Björkman på plats som permanent transaktionschef står man redo att sätta tänderna i ny affärer under hösten.
– Vi tittar på i stort sett alla segment, säger hon.


Josephine Björkman.

Josephine Björkman utses till ny transaktionschef i Nyfosa

Bolag Nyfosa har rekryterat Josephine Björkman som ny transaktionschef. Josephine har sedan april i år varit tillförordnad transaktionschef samt ingått i koncernledningen och kommer tillträda den ordinarie tjänsten omgående. Nyfosa har under det senaste året stärkt sitt transaktionsteam med flera erfarna medarbetare och är väl rustat för ett fortsatt högt förvärvstempo.