Image
Jens Ekwall.

Öl, vitt eller rött i kranarna på äldreboenden – om Jens Engwall får bestämma

Stora Samhällsfastighetsdagen Han är sextiosju år men fortsätter att investera och starta verksamheter inom olika branscher. Han är involverad i ett femtontal bolag och långt ifrån alla av dem är verksamma inom fastigheter. Mest stolt är Jens Engwall faktiskt över spriten. Hans Love Spirit lovordas världen över.
– Jag kallar den sektorn för "mina livsmedel".


David Mindus, vd för Sagax.

David Mindus föreslås som ny ordförande i Nyfosa

Karriär David Mindus föreslås som ny ordförande i Nyfosa.


Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.

Nyfosa avyttrar fastigheter i Sverige för 299 miljoner

Transaktioner Nyfosa har i två transaktioner avyttrat sju fastigheter med en uthyrningsbar yta om 46 000 kvadratmeter, bestående av lager, industri, handel och kontor. Fastigheterna är belägna i Falköping, Filipstad, Lidköping och Malmö. Försäljningspriset uppgår totalt till 299 miljoner kronor.


Stina Lindh Hök.

Nyfosas förvaltningsresultat minskar med 16 procent under Q3

Bolag Nyfosas förvaltningsresultat minskade med 16 procent under tredje kvartalet samtidigt ökade bolaget sin intäkter och sitt driftnetto.


Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.

Nyfosa säljer för 761 miljoner till Blackstone

Transaktioner Nyfosa har avyttrat nio fastigheter med en uthyrningsbar yta om 58 000 kvadratmeter huvudsakligen bestående av lokaler för lager och lätt industri till en fond som förvaltas av Blackstone. Fastigheterna är belägna i Burlöv, Göteborg, Haninge, Huddinge och Härryda. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 761 miljoner kronor.


Johan Ericsson.

Johan Ericsson omböjer omval som styrelseordförande för Nyfosa

Bolag Johan Ericsson avböjer omval som styrelseordförande i Nyfosa AB. Ericsson kvarstår som styrelsens ordförande till årsstämman den 23 april 2024.


Fastighetssverige listar de tio största fastighetsägarna i Örebro.

De är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med sina 158 057 invånare är landets sjunde största kommun enligt SCB, en placering sämre än året innan.


Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.

Nettouthyrning ner med fem miljoner kronor i Nyfosa

Bolag I grunden möter vi en fortsatt stabil efterfrågan på våra lokaler, även om uthyrningsprocesserna har blivit något långsammare, skriver vd Stina Lindh Hök i bolagets delårsrapport.


Ilija Batljan.

Batljan har sålt allt i Nyfosa

Bolag SBB:s grundare och förre detta vd Ilija Batljan har sålt sina sista, drygt 390 000, aktier i Nyfosa under maj månad. Det framgår av ägardatatjänsten Holdings månadsstatistik, något som återges av Nyhetsbyrån Direkt.


Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.

Nyfosa minskar förvaltningsresultatet

Ekonomi/Finansiering Fastighetsbolaget Nyfosa har haft ett aktivt första kvartal där bolaget både har förvärvat och sålt fastigheter, allt för att stärka och öka kassaflödet i portföljen.


Nyfosa säljer till SLP för nästan en halv miljard kronor.

Nyfosa och SLP i storaffär

Transaktioner SLP har förvärvat och tillträtt fyra fastigheter med en total uthyrningsbar yta om 48 610 kvadratmeter. Säljare är Nyfosa och det överenskomna fastighetsvärdet uppgår till 455 miljoner kronor och årshyran uppgår till 30,2 miljoner. Två fastigheter är belägna i Malmö, en i Helsingborg och en i Jönköping.


Montagebild av hörnet på fastigheten på Kungsgatan 2-8.

Hyresgäster oroliga – central fastighet håller på att sjunka

Bygg/Arkitektur En fastighet i Uddevalla, Hallmanshuset, håller sakta på att sjunka ner i marken. Golven inne i huset lutar och spontana "trappsteg" har uppstått. Boven i dramat kan vara den nylagda gatan utanför.


David Mindus.

David Mindus in i Nyfosas styrelse

Bolag David Mindus, vd för Nyfosas största ägare Sagax, föreslås ta plats i Nyfosas styrelse när den utökas från sju till åtta personer.


Elias Georgiadis, vd för Stenhus, och Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.

Nyfosa köper portfölj av Stenhus för 706 miljoner

Transaktioner Nyfosa har förvärvat en portfölj i Sverige bestående av 13 fastigheter med dagligvaru- och lågprishandel, lager och lätt industri. Förvärvspriset uppgår till 706 miljoner kronor och årligt hyresvärde är 62,5 miljoner kronor. Merparten av fastigheterna är belägna på orter där Nyfosa har närvaro i dag. Säljare är Stenhus Fastigheter.


Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.

Nyfosa föreslår ökad utdelning

Bolag Nyfosa ökade förvaltningsresultat och intäkter under men minskade resultatet under 2022. Styrelsen föreslår ökad utdelning från 3,80 till fyra kronor per aktie.


Jens Engwall.

Jens Engwall fortsätter sälja aktier i Nyfosa – sker för att betala skatt på SBB-affär

Bolag Nyfosas styrelseledamot och tidigare vd Jens Engvall fortsatte att sälja aktier i bolaget under varje dag förra veckan. De senaste transaktionerna den 3-5 januari summerar till 383 228 aktier som såldes till snittkursen 85,15 kronor. Det innebär en affär på cirka 32,6 miljoner kronor, visar Finansinspektionens insynsregister. För Dagens Industri uppger han är försäljningarna skett för att betala skatt på lönsam SBB-affär.


Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.

Lannebo Fonder tar plats i Nyfosas valberedning

Bolag Nyfosa meddelar en utökning av valberedningen med anledning av ändrad ägarbild.


David Mindus.

Sagax passerar milstolpe i sitt Nyfosa-ägande

Bolag Bolaget har ökat sitt innehav med 36 procentenheter under 2022.


Stina Lindh Hök.

Nyfosa ser minskat kassaflöde under tredje kvartalet

Bolag Driftnettot ökar stadigt och slår rekord under tredje kvartalet för Nyfosa. Förvaltningsresultatet, exklusive värdeförändringar och skatt i joint ventures, stiger mot föregående år. Däremot minskar kassaflödet.


Stina Lindh Hök.

Nyfosa förvärvar åtta fastigheter

Ekonomi/Finansiering Nyfosa har i tre transaktioner förvärvat åtta fastigheter belägna i Västervik, Halmstad och finska Åbo. Det totala förvärvspriset uppgår till 411 miljoner och sammanlagt årligt hyresvärde är 38 miljoner.