Image
Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.
Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa. Bild: Nyfosa

Nyfosa avyttrar fastigheter i Sverige för 299 miljoner

Transaktioner Nyfosa har i två transaktioner avyttrat sju fastigheter med en uthyrningsbar yta om 46 000 kvadratmeter, bestående av lager, industri, handel och kontor. Fastigheterna är belägna i Falköping, Filipstad, Lidköping och Malmö. Försäljningspriset uppgår totalt till 299 miljoner kronor.
Publicerad den 2 November 2023

Fastigheternas årliga hyresvärde beräknas uppgå till 27 miljoner kronor, varav fyra procent är vakant. Hyresavtalens genomsnittliga återstående löptid uppgår till 3,5 år. Av fastigheterna är två belägna i Falköping, tre i Filipstad, en i Lidköping och en i Malmö.

Transaktionerna genomfördes till ett försäljningspris som överstiger det bokförda värdet med 20 miljoner kronor, inkluderat avdrag för latent skatt. Därutöver påverkas resultatet av skatteeffekter kopplade till tidigare redovisad uppskjuten skatt, vilket innebär att den totala beräknade positiva resultateffekten uppgår till 30 miljoner kronor och kommer att redovisas i fjärde kvartalet 2023.

Frånträde för fastigheten i Malmö har skett den 1 november. För övriga fastigheter är frånträde planerat till den 7 november 2023.
– Nyfosa utvärderar ständigt intressanta affärer och jag är nöjd att vi kan genomföra ytterligare värdeskapande transaktioner, kommenterar Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige