Image

Folksam rekryterar tre till sin växande AM-organisation

Karriär Folksam Fastigheter växer och rekryterar Kristina Sawjani som ny Investment Manager samt Malin Lövemark och Mia Salin som nya Asset Managers. Rekryteringarna är ett led i Folksam Fastigheters expansiva strategi och satsning på att bygga upp en ny Asset Managementorganisation för fastighetsverksamheten.
Publicerad den 25 Augusti 2015

– Jag är mycket glad över dessa tre topprekryteringar. Med vår nya organisation och bemanning får vi ett tydligare strategiskt fokus på tillgångsförvaltningen, vilket möjliggörs genom vårt samarbete med Newsec kring den löpande fastighetsförvaltningen. Det skapar förutsättningar för ett riktigt bra värdeskapande arbete och en god utveckling framöver, säger Lars Johnsson, fastighetsdirektör Folksam.

Rekryteringarna är ett led i Folksam Fastigheters satsning på att bygga upp branschens bästa Asset Managementorganisation för fastighetsverksamheten, för att vässa Folksam för framtiden.

– Kristina Sawjani, Malin Lövemark och Mia Salin är mycket kompetenta, resultatdrivna och har lång erfarenhet från branschen. De är mycket väl lämpade att planera, driva och genomföra Folksam Fastigheters expansion, säger Lars Johnsson.

Kristina Sawjani kommer närmast från AFA Fastigheter där hon har arbetat som Head of Transactions. Hon ska arbeta med investeringsstrategin och köp och försäljning av fastigheter. Malin Lövemark kommer närmast från AMF Fastigheter, där hon har arbetat som Affärsområdeschef, och Mia Salin arbetade senast som Senior Asset Manager på Aberdeen Asset Management. De ska båda arbeta med förvaltningsstyrning och värdeskapande aktiviteter i fastighetsportföljen.

Folksam har en expansiv strategi för sitt fastighetsinnehav och en ambition att öka fastighetsexponeringen med tio miljarder kronor de närmaste åren. Idag äger Folksam fastigheter för 18 miljarder kronor.

– Långsiktiga fastighetsinvesteringar bidrar till att bygga Folksams ekonomiska styrka för att tryggt förvalta försäkringstagarnas pengar. Med en ökad andel fastigheter i Folksams placeringsportföljer sänker vi risken utan att göra avkall på den förväntade avkastningen, säger Lars Johnsson.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige