Image
Duvan 6.

Folksam hyr ut 1100 kvadratmeter till Relex Solutions

Uthyrning Folksam Fastigheter har tecknat ett nytt hyresavtal med Relex Solutions om 1107 kvadratmeter kontor i fastigheten Duvan 6 i centrala Stockholm och inflyttning sker i februari 2025. Fastigheten Duvan 6 ligger på Klara Södra Kyrkogata 1, nära Centralstationen och ägs av KPA Pension som är en del av Folksamgruppen.


Jonas Bjuggren.

Jonas Bjuggren blir fastighetsdirektör på Folksamgruppen

Karriär Jonas Bjuggren har utsetts till Folksamgruppens nya fastighetsdirektör. Han har sin bakgrund till stor del på Vasakronan och som förvaltningsdirektör på Akademiska Hus. Det senaste året har han arbetat med ett konsultuppdrag som fastighetsdirektör på RISE. Jonas Bjuggren tillträder sin tjänst den 15 januari 2024.


Folksam Fastigheters fastighet på Drakegatan i Gårda, precis in Ullevi.

Folksam gör stor uthyrning i Gårda

Göteborg Folksam Fastigheter har tecknat hyresavtal med ABF Vuxenutbildning AB. Hyresavtalen omfattar cirka 2 800 kvadratmeter i fastigheten Gårda 19:7 i Göteborg. I lokalerna kommer ABF Vux att bedriva vuxen- och SFI utbildningar och inflyttning beräknas ske i januari 2024. Newsec har bistått Folksam Fastigheter i uthyrningsarbetet.


Folksam Fastigheter Långan 1 i Malmö.

SEB flyttar in i Folksams Långan i Malmö

Uthyrning Folksam Fastigheter har tecknat ett nytt hyresavtal med SEB Malmö. Hyresavtalet gäller drygt 4 500 kvadratmeter i Långan 1 på Gibraltargatan 5–9 i Malmö och infattar såväl kontor som banklokal. Inflyttning sker under andra kvartalet 2024.


Stockholm.

Rikshem flyttar in hos Folksam

Uthyrning Folksam Fastigheter har tecknat ett nytt hyresavtal med Rikshem. Hyresavtalet gäller drygt 1 100 kvadratmeter kontor i Copper Building på Klara Södra Kyrkogatan 1 i Stockholm. Inflyttning sker under tredje kvartalet 2022.


Folksam tecknar nytt avtal med Klara Consulting

Uthyrning Folksam Fastigheter har tecknat ett nytt hyresavtal med Klara Consulting AB om totalt 1 533 kvadratmeter kontor i fastigheten Duvan 6. Beräknad inflytt sker i etapper med start under kvartal 2 2022.


Lars Johnsson.

Folksam: Så är läget på transaktionsmarknaden

Bolag Folksam är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Fastighetsdirektören Lars Johnsson beskriver för Fastighetssverige hur transaktionsmarknaden ser ut just nu, de aggressiva tillväxtplanerna och vilka sektorer som är hetast för tillfället.


Lars Johnsson.

"En del budprocesser har dragit iväg"

Bolag Folksam är en av Sveriges största kapitalförvaltare. De köpte nyligen en samhällsfastighet i Helsingborg från Skanska för omkring 200 miljoner kronor. Folksam har en uttalad strategi att öka innehavet i fastigheter. Fastighetsdirektören Lars Johnsson ger en djup inblick i verksamheten i en intervju med Fastighetssverige.


Viktor Hansson rekryteras till Folksam Fastigheter som Investment Manager. Han kommer närmast från en roll som Senior Director på JLL.

Folksam Fastigheter rekryterar från JLL

Karriär Folksam Fastigheter har rekryterat Viktor Hansson till en tjänst som Investment Manager.


Atrium Ljungberg och Folksam i jätteaffär

Transaktioner Genomför bytesaffär i Stockholms innerstad till ett värde om hela 3,7 miljarder.


Junkyard öppnar sin första fysiska butik i Stockholm

Uthyrning Junkyard öppnar sin första fysiska butik när man flyttar in i Folksams lokaler på Gamla Brogatan i Stockholm.


EQT köper av Folksam i Norra Hammarbyhamnen

Transaktioner Folksam har sålt tomträtten Hönsfodret 1 till EQT. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 345 miljoner kronor.


”Måste vara envis och uthållig”

Bolag Tidigare Vasakronan-toppen Lars Johnsson anställdes för två år sedan med målet att öka Folksamgruppens fastighetsbestånd med tio miljarder. Det har man snart uppnått. För Fastighetssverige berättar han var man ska bli större – och när nästa förvärv kommer.


Folksam Fastigheter rekryterar Anna Törnkvist

Bolag Folksam Fastigheter färdigställer sin nya organisation genom att rekrytera Anna Törnkvist som Senior Business Controller.


Folksam Fastigheter växer

Bolag Folksam Fastigheter fortsätter att komplettera sitt team genom att rekrytera Ingrid Eriksson som koncernredovisningsansvarig.


Ny project manager till Folksam Fastigheter

Bolag Folksam Fastigheter växer och rekryterar en ny projekt manager som närmast kommer från en tjänst på Sweco.


Folksam rekryterar tre
till sin växande AM-organisation

Karriär Folksam Fastigheter växer och rekryterar Kristina Sawjani som ny Investment Manager samt Malin Lövemark och Mia Salin som nya Asset Managers. Rekryteringarna är ett led i Folksam Fastigheters expansiva strategi och satsning på att bygga upp en ny Asset Managementorganisation för fastighetsverksamheten.


Folksam köper bostadsfastigheter av Skanska

Transaktioner Folksam tecknar avtal med Skanska Hyresbostäder om köp av två bostadsfastigheter under produktion i Helsingborg, Mariaporten. Det underliggande fastighetsvärdet är 187,5 miljoner kronor.


Newsec får stort förvaltningsuppdrag

Bolag Newsec får ett förvaltningsuppdrag omfattande ett 70-tal fastigheter om cirka 350 000 kvadratmeter i Stockholm och Malmö.


Han efterträder Wiberg på Folksam

Karriär I slutet av februari lämnar Torbjörn Wiberg posten som fastighetsdirektör på Folksam. Här är hans efterträdare.