Image

Fastator emitterar obligationslån

Ekonomi/Finansiering Fastator har genomfört en obligationsemission om 250 miljoner kronor med en löptid om tre år. 
Publicerad den 13 September 2016

Obligationen kommer att löpa med en rörlig ränta om Stibor 3m + 8,5 procent per år som erläggs kvartalsvis. Obligationen har en löptid om tre år och förfaller den 20 september 2019. Det totala rambeloppet uppgår till 500 miljoner kronor. Fastator avser att notera obligationslånet på Nasdaq Stockholm inom 30 dagar.

Emissionslikviden kommer att användas till finansiering av tillväxt i befintliga innehav samt till nya investeringar och därigenom skapa förutsättningar för fortsatt tillväxt.

– Vi är mycket nöjda över det stora intresse som investerare visat för obligationen. Emissionen innebär att vi uppnår en effektiv kapitalstruktur och har möjlighet att genomföra fler förvärv. Obligationen kommer att spela en viktig roll i genomförandet av våra expansionsplaner, säger Fastators vd Daniel Hummel.

Pareto Securities har agerat finansiell rådgivare och Gernandt & Danielsson och Advokatfirman Glimstedt legala rådgivare i samband med transaktionen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige