Image

Detaljplaner för 2 000 studentbostäder godkända

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden i Stockholm godkände i går detaljplaner för 2 168 studentbostäder över hela staden.
Publicerad den 12 December 2014

Den största planen innehåller drygt 1 000 studentbostäder, och kommer att byggas i två kvarter längs med Bromstensvägen, knappt en kilometer från Spånga pendeltågsstation.

Prime Living har sedan 2009 arbetat med detaljplaneförändring för fastigheterna Ferdinand 8, 10, 14 i Spånga, Stockholm.

- Detta är en mycket viktig milstolpe för Prime Living och en väldigt rolig tidig julklapp att njuta av inför byggstarten som planeras nästa år, säger vd Prime Livings vd Jan Severa.

- I Alliansen har vi tagit ansvar och jobbat stenhårt för att få fram så många studentbostäder som möjligt. Tyvärr har långdragna överklaganden ibland gjort att det dragit ut på tiden. Därför är det väldigt glädjande att nämnden nu fattat de sista besluten för över 2 000 nya studentbostäder, och jag ser fram emot byggstart så snart som möjligt, säger Andrea Femrell (M), gruppledare i stadsbyggnadsnämnden.

Sedan valet 2010 har Alliansen fattat beslut om cirka 9 000 nya studentbostäder. 1 088 har byggts, och med dagens beslut finns det nu hela 5 664 stycken i färdiga detaljplaner. Det innebär att tusentals studentbostäder kommer att kunna bli inflyttningsklara inom ett par år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige