Image
Flygperspektiv från öster med Ulvsundavägen i förgrunden och Rinkeby till höger. Väster om det centralt belägna skogspartiet ligger Bromstensgluggen med föreslagen bebyggelse.

Välkänd fastighetstrio ska förtäta glugg i Västerort

Bostäder Bonava, Åke Sundvall och Sveafastigheter föreslås få markanvisningar för hundratals bostäder i nordvästra Stockholm.


Lars Wikström, vd för Prime Living.

Prime Living presenterar plan för problembygget i Spånga

Bolag Prime Living har återupptagit arbetet med att färdigställa projektet Ferdinand i Spånga, omfattande totalt 1136 studentbostäder. Genom försäljningen av bolagets fastighet i Sandyford, Irland i slutet av december har bolaget nu säkrat erforderlig finansiering för att färdigställa Etapp 1.


Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden.

Kungsleden säljer till Coeli

Transaktioner Kungsleden har tecknat avtal om att avyttra fastigheten Stockholm Mandelblomman 3 till Coeli.


Tobia Lennér, styrelseordförande i Prime Living.

Det avgör Prime Livings framtid

Bolag Tobias Lennér, styrelseordförande i Prime Living, berättar för Fastighetssverige om den djupa krisen och hur han tror bolaget kan komma på fötter igen.


Padel.

Popsporten poppar upp i Lunda

Uthyrning Fastpartner hyr ut 4 300 kvadratmeter till Padelverket i Lunda.


KF säljer till Magnolia i Upplands-Bro och Spånga

Transaktioner KF Fastigheter gör sin första affär i det framtida bostadsområdet Bro Mälarstrand, Upplands-Bro, och säljer hälften av sina byggrätter till Magnolia Bostad. Dessutom säljs byggrätter i Spånga, där det ska uppföras en Coop-butik och cirka 200 bostäder.


Profi storsäljer till Stendörren

Transaktioner Profi har tecknat avtal med Stendörren om försäljning av ett bestånd med sex fastigheter i Bromma/Ulvsunda och Spånga omfattande 57 536 kvadratmeter. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 921 miljoner kronor.


SSM köper bostadsprojekt i Spånga

Transaktioner SSM Holding köper ett bostadsprojekt i Spånga Centrum av Nils Johnny Fastighets AB. Projektet omfattar en total boarea om cirka 11 400 kvadratmeter, vilket SSM har för avsikt att utveckla till cirka 250 bostadsrätter.


Vardaga och Besqab uppför nytt äldreboende i Spånga

Bygg/Arkitektur Villa Solhem blir namnet på det nya äldreboende i Spånga som Besqab kommer att uppföra åt Vardaga. Byggstart planeras till våren 2017 och boendet beräknas stå inflyttningsklart hösten 2018.


Ikano Bostad köper projektfastighet i Spånga

Transaktioner Ikano Bostad har köpt en fastighet i Spånga i Stockholm för att bygga cirka 140 nya lägenheter.


Detaljplaner för 2 000 studentbostäder godkända

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden i Stockholm godkände i går detaljplaner för 2 168 studentbostäder över hela staden.


Fastpartner hyr ut i Spånga

Uthyrning Fastpartner hyr ut 3 759 kvadratmeter till ett dotterbolag till Boule Diagnostics i Lunda Företagsområde i Spånga.


Ikano Bostad bygger i Spånga

Bygg/Arkitektur Ikano Bostad köper mark i Bromsten, Spånga, och planerar 120 nya bostäder.KF och Peab i satsning i Spånga

Bygg/Arkitektur KF Fastigheter och Peab planerar att bygga en 4 000 kvadratmeter stor livsmedelsbutik med 170-180 lägenheter på taket på Bromstensvägen i Spånga.


Arbetsförmedlingen utökar i Spånga Center

Uthyrning Arbetsförmedlingen har tecknat avtal om ytterligare cirka 850 kvadratmeter lokaler och kommer att tillträda i slutet av februari 2013.