Image

De får bygga i Västerås

Bygg/Arkitektur På fredagen presenterade Västerås stad sex aktörer som får dela på en markanvisning om 350 lägenheter på Öster Mälarstrand. Den är den hittills största markanvisningen i Västerås.
Publicerad den 19 Oktober 2015

Detaljplan 1797 Kajstaden innehåller i sin helhet cirka 700 lägenheter. Området är beläget öster om Kokpunkten och Kraftverkshamnen. Första byggstart för lägenheter är beräknad till hösten 2016, förskolekvarteren påbörjas våren 2016.

Avtalet mellan Västerås stad och MUAB (Mälarstrandens utvecklings AB) innebär att JM AB och Peab Bostad AB får hälften av byggrätterna inom området och att Västerås stad markanvisar hälften av byggrätterna till byggherrar på bostadsmarknaden.

Följande byggherrar har därutöver erhållit markanvisning:

# Tornet: kvarter 2, cirka 76 lgh hyresrätt med förskola.
# Slättö: kvarter 1 och 4, ca 22+37 lgh hyresrätt.
# Sveafastigheter: kvarter 5, ca 72 lgh hyresrätt, som förmodligen blir Sveriges största flerbostadshus som byggs som plusenergihus och miljöbyggnad Guld.
# Kärnhem: kvarter 10 norra delen, ca 42 lgh bostadsrätt.
# Mimer: kvarter 10 södra delen, ca 38 lgh, kooperativ hyresrätt.
# JEFF/K2A: kvarter 11, ca 66 lgh hyresrätt med blandning av små lgh.

- I denna markanvisning har fastighetsnämnden testat nya grepp med syftet att fokusera på en hållbar stadsdel. Vi har fått in förslag som kommer att ge kvalitetsbostäder från byggherrar som visar upp det bästa kunnandet inom byggbranschen, säger Magnus Edström ordförande i fastighetsnämnden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige