Image

De får bygga i Västerås

Bygg/Arkitektur På fredagen presenterade Västerås stad sex aktörer som får dela på en markanvisning om 350 lägenheter på Öster Mälarstrand. Den är den hittills största markanvisningen i Västerås.
Publicerad den 19 Oktober 2015

Detaljplan 1797 Kajstaden innehåller i sin helhet cirka 700 lägenheter. Området är beläget öster om Kokpunkten och Kraftverkshamnen. Första byggstart för lägenheter är beräknad till hösten 2016, förskolekvarteren påbörjas våren 2016.

Avtalet mellan Västerås stad och MUAB (Mälarstrandens utvecklings AB) innebär att JM AB och Peab Bostad AB får hälften av byggrätterna inom området och att Västerås stad markanvisar hälften av byggrätterna till byggherrar på bostadsmarknaden.

Följande byggherrar har därutöver erhållit markanvisning:

# Tornet: kvarter 2, cirka 76 lgh hyresrätt med förskola.
# Slättö: kvarter 1 och 4, ca 22+37 lgh hyresrätt.
# Sveafastigheter: kvarter 5, ca 72 lgh hyresrätt, som förmodligen blir Sveriges största flerbostadshus som byggs som plusenergihus och miljöbyggnad Guld.
# Kärnhem: kvarter 10 norra delen, ca 42 lgh bostadsrätt.
# Mimer: kvarter 10 södra delen, ca 38 lgh, kooperativ hyresrätt.
# JEFF/K2A: kvarter 11, ca 66 lgh hyresrätt med blandning av små lgh.

- I denna markanvisning har fastighetsnämnden testat nya grepp med syftet att fokusera på en hållbar stadsdel. Vi har fått in förslag som kommer att ge kvalitetsbostäder från byggherrar som visar upp det bästa kunnandet inom byggbranschen, säger Magnus Edström ordförande i fastighetsnämnden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är ett modernt fastighetsbolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade hyreslägenheter för alla typer av boenden. Vi utvecklar och erbjuder moderna, funktionella bostäder med effektiv kundnära förvaltning.

K2A:s fastighetsbestånd är koncentrerat till Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter.

K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus fokuserar särskilt på utveckling av studentbostäder och erbjuder idag studentbostäder i Stockholm, Örebro, Gävle, Umeå och Kiruna. Svenska Studenthus kommer framöver även att kunna erbjuda stude...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Köpte "väldigt ful" svensk fastighet – efter resa till Florida

Bolag Med en strategisk och lokalpatriotisk satsning på "personliga fastigheter" har han sedan slutet av 1980-talet byggt upp en väl samlad portfölj av profilbyggnader i centrala Norrköping. För Fastighetssverige berättar Magnentus grundare Magnus Malm sin historia, som bland annat innehåller ett vågat fastighetsköp som förhandlades från Miami.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY