Image

D Carnegie & Co söker ny huvudägare

Bolag Anrika D Carnegie & Co gick i princip under i finanskrisen. Nu ska resterna av bolaget säljas och ser gärna ett fastighetsbolag som köpare.
Publicerad den 6 Augusti 2013

D Carnegie & Co kraschade under finanskrisen, bland annat efter att ha lånat ut vidlyftigt till Maths O Sundqvist. I dag har bolaget varken skulder eller tillgångar.

Bolaget utlyser nu en nyemission som ska locka en ny huvudägare.

– Aktiens substansvärde är i princip noll, vilket gör att nyemissionen är en fantastisk inträdesbiljett till bolaget. Det kostar knappt 1 miljon att komma över 60 procent, 2,4 miljoner för 80 procent och 5,4 miljoner för 90 procent i bolaget. Personligen hoppas jag på en investerare som vill ha 60 procent av bolaget och verkligen har användning för ägarspridningen, säger vd Ronald Bengtsson till Realtid.se.

Bengtsson vill ha en ny huvudägare som har användning för bolagets nuvarande aktieägare och som är i linje med Carnegies historia

– Drömmen vore ett stort privat fastighetsbolag som snabbt vill ha en ägarspridning och omsätta tillgångar på marknaden. Då har man en otrolig möjlighet med vår aktie som redan är i handeln och har 8 000 investeringsbenägna aktieägare.

Bland aktieägarna finns bland andra flera AP-fonder, norska svenska och isländska staten och flera stora fonder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY