Image

Carnegie-ägare erbjuds teckna aktier för 200 miljoner

Bolag Stendörren lägger in bostadsfastigheter till ett värde av tre miljarder kronor (inklusive skulder på två miljarder kronor) i nya D Carnegie & Co. Bolagets befintliga aktieägare erbjuds att teckna aktier för cirka 200 miljoner.
Publicerad den 6 December 2013

D Carnegie & Co ska ha en extra bolagsstämma den 11 december.

Då planerar man besluta att handeln med bolagets aktier på Mangoldlistan avslutas den 17 december.

Planen är att i samband med en emission på 200 miljoner kronor, notera aktierna på First North, med ambitionen att flytta upp handeln till Nasdaq OMX Stockholm inom en snar framtid.

ABG Sundal Collier har utsetts till finansiella rådgivare för att bistå D Carnegie & Co med de planerade transaktionerna.

Kvalitena har under varumärket Broadgate & Stendörren Fastigheter varit verksamt inom fastighetsbranschen, med huvudfokus på bostadsfastigheter och bostäder, i 20 år och äger även logistikfastigheter och industrifastigheter i framför allt Stockholmsområdet.

Fastigheterna förvaltas i egen regi och med egen personal. I samband med denna affär avskiljs Kvalitenas bostadsfastigheter i Storstockholmsregionen och tillskjutas D. Carnegie & Co.

- D. Carnegie & Co formas nu till en renodlad fastighetsaktör med attraktiva bostadsfastigheter i Stockholmsregionen och andra tillväxtområden. Bolaget har från start en beprövad affärsmodell, låg skuldsättning, goda kassaflöden och erfaren ledning. Vi hoppas och tror att D. Carnegies breda och starka ägarkrets vill fortsätta investera i bolaget och möjliggöra en notering i syfte att underlätta finansieringen av fortsatta förvärv, säger Kvalitenas vd Knut Pousette.

Bolagets affärsmodell är att utnyttja den stora efterfrågan på bostäder samt den naturliga omsättningen av lägenheter för att effektivt kunna renovera vakanta lägenheter, vilket tillsammans med andra åtgärder leder till en halvering av renoveringskostnaden och en god hyrestillväxt.

Renoveringsmodellen är väl beprövad och uppskattad av såväl hyresgäster som Hyresgästföreningen, eftersom lägenheterna blir attraktivt renoverade och ingen tvingas flytta mot sin vilja.

Som tidigare har kommunicerats har Ulf Nilsson utnämnts till vd för Bolaget med uppgift att leda Bolagets fortsatta expansion. Ulf kommer närmast från posten som vd för den svenska delen av Savills, noterat vid Londonbörsen och en av Sveriges större fastighetsrådgivare.

Vid den extra bolagsstämman föreslås Ulf Nilsson och Knut Pousette väljas till nya styrelseledamöter då samtidigt Greger Landstedt och Rolf Åbjörnsson frånträder sina uppdrag. Styrelsen skulle därmed bestå av Ronald Bengtsson, Mats Höglund, Ulf Nilsson och Knut Pousette.

Ingemar Rindstig på EY föreslås väljas till ny revisor i bolaget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Stendörren Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap, som äger, förvaltar och utvecklar lagerlokaler, logistik, industrilokaler och kontorslokaler i Storstockholm och Mälardalen. På Stendörren söker vi alltid den bästa lösningen för våra hyresgäster och anpassar våra hyreslokaler efter deras behov, inte bara för att optimera effektivitet och lönsamhet, utan även trivsel och arbetsglädje.

Våra lokaler finns främst i Storstockholm och Mälardalen i bland annat Högdalen, Veddesta, Upplands-Bro, Uppsala, Enköping, Västerås, Flen ...

Läs mer om Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

CBRE-profilerna: "Ryktet om handelns död är överdrivet"

Ekonomi/Finansiering City letar identitet och externområdena går som tåget. Omsättningen har krympt och företagen har slimmat organisationen – men vinsten är tillbaka. CBRE:s Bengt Axelsson och Oscar Sandén reder ut för Fastighetssveriges läsare vad som hände med butikerna i innerstaden från 2017, hur big box-områdena mår och hur handeln kommer att se ut – i framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige