Image

Corem säljer till SBB och Catella-bolag

Transaktioner Corem renodlar beståndet och säljer fastigheterna Bildhuggaren 1 och Bordet 1, som båda var del i förvärvet av Estancia Logistik. Fastigheterna omfattar tillsammans cirka 20 000 kvadratmeter.
Publicerad den 6 Oktober 2016
Eva Landén. Bild: Corem
Eva Landén.

Bildhuggaren 1 i Vaggeryd omfattar 14 647 kvadratmeter lager och tillträddes av köparen den 30 september. Affären görs som ett bolagsförvärv till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 80 miljoner kronor. Köpare är Klockarbäcken Property Investment AB, ett bolag som skapades av Catella Corporate Finance under 2015.

Bordet 1, belägen i Borlänge, omfattar 4 524 kvadratmeter och tillträddes av köparen, Samhällsbyggnadsbolaget, den 5 oktober. Affären görs som ett bolagsförvärv till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 97 miljoner kronor. I fastigheten bedrivs utbildningsverksamhet med Adventum och Kunskapsskolan som hyresgäster.

– Vi är glada över att ha fått möjligheten att etablera oss i Borlänge som vi tror mycket starkt på och vi ser fram emot att långsiktigt bidra till Borlänges fortsatta tillväxt, säger Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

Med dessa försäljningar lämnar Corem orterna Vaggeryd och Borlänge.

– Under året har vi genom ett aktivt transaktionsarbete utökat vår fastighetsportfölj med drygt 20 procent, och vi ser stora möjligheter och positiva synergieffekter av de ökade volymerna. Avyttringen vi nu gör är ett led i vårt pågående arbete att renodla, både vad gäller ort- och lokalslag. Vi fokuserar även fortsatt på långsiktig tillväxt inom lager- och logistik på våra strategiska orter, säger Eva Landén, vd för Corem.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige