Image

Corem säljer till SBB och Catella-bolag

Transaktioner Corem renodlar beståndet och säljer fastigheterna Bildhuggaren 1 och Bordet 1, som båda var del i förvärvet av Estancia Logistik. Fastigheterna omfattar tillsammans cirka 20 000 kvadratmeter.
Publicerad den 6 Oktober 2016
Eva Landén. Bild: Corem
Eva Landén.

Bildhuggaren 1 i Vaggeryd omfattar 14 647 kvadratmeter lager och tillträddes av köparen den 30 september. Affären görs som ett bolagsförvärv till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 80 miljoner kronor. Köpare är Klockarbäcken Property Investment AB, ett bolag som skapades av Catella Corporate Finance under 2015.

Bordet 1, belägen i Borlänge, omfattar 4 524 kvadratmeter och tillträddes av köparen, Samhällsbyggnadsbolaget, den 5 oktober. Affären görs som ett bolagsförvärv till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 97 miljoner kronor. I fastigheten bedrivs utbildningsverksamhet med Adventum och Kunskapsskolan som hyresgäster.

– Vi är glada över att ha fått möjligheten att etablera oss i Borlänge som vi tror mycket starkt på och vi ser fram emot att långsiktigt bidra till Borlänges fortsatta tillväxt, säger Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.

Med dessa försäljningar lämnar Corem orterna Vaggeryd och Borlänge.

– Under året har vi genom ett aktivt transaktionsarbete utökat vår fastighetsportfölj med drygt 20 procent, och vi ser stora möjligheter och positiva synergieffekter av de ökade volymerna. Avyttringen vi nu gör är ett led i vårt pågående arbete att renodla, både vad gäller ort- och lokalslag. Vi fokuserar även fortsatt på långsiktig tillväxt inom lager- och logistik på våra strategiska orter, säger Eva Landén, vd för Corem.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar fastigheter i attraktiva logistikområden i Sverige samt Danmark. Vårt mål är att vara det ledande fastighetsbolaget inom lager-, logistik och handelsfastigheter, något vi når genom att arbeta långsiktigt och vara en riktigt bra affärspartner till våra hyresgäster.

Våra fastigheter finns i lägen som är värdefulla för er som hyresgäst, kring Sveriges största städer och logistiska hubbar med närhet till de stora tillfartslederna.

Med drygt 1 380 tkvm i vår fastighetsportfölj kan vi erbjuda en mäng...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY