Image
Ilija Batljan, vd för SBB

Sömnlös Batljan klar med SBB:s avyttringsplan

Bolag Ilija Batljan har arbetat nära dygnet runt med att få klar den stora strukturaffär med Brookfield som presenterades under natten till onsdag, det skriver vd:n själv på Twitter. I och med försäljningen, som kan inbringa totalt 10,4 miljarder till SBB, är bolaget klara med sin avyttringsplan enligt Ilija Batljan. Här berättar han mer om det stora avtalet och vilken effekt det får på SBB:s finanser.


Ilija Batljan, vd för SBB

SBB säljer för upp till 10,4 miljarder kronor

Transaktioner SBB säljer 49 procent av sin portfölj inom social infrastruktur för utbildning till kanadensiska infrastrukturinvesteraren Brookfield. Andelen avyttras för upp till 10,4 miljarder kronor. Affären innebär också att SBB sänker belåningsgraden till cirka 42,6 procent från 46,9 procent som rapporterat vid tredje kvartalet.


Ilija Batljan, vd för SBB.

Kåpan Pensioner köper SBB:s andel i Svenska Myndighetsbyggnader

Transaktioner I pressmeddelande den 24 juni 2022 informerades om att Kåpan Pensioner köpt ägarlånen i Svenska Myndighetsbyggnader AB från SBB med ambition att senast den 31 december 2022 köpa SBB:s andel om 50 procent i Svenska Myndighetsbyggnader. Igår köpte Kåpan Pensioner den andelen.


Helena Lindahl.

SBB utser ny Treasury Director

Bolag Samhällsbyggnadsbolaget i Norden rekryterar Helena Lindahl till rollen som Treasury Director med uppgift att ansvara för SBB:s upplåning och profil mot kreditmarknaden, nationellt och internationellt.


Ylva Sarby Westman.

Ylva Sarby Westman blir ny vd för Amasten

Bolag Inför satsningen på ett separat bostadsbolaget tillträder Ylva Sarby Westman som vd för SBB:s dotterbolag Amasten.


Roger Akelius och Rutger Arnhult.

Akelius köpte fler aktier i Castellum under oktober

Bolag Roger Akelius och Akelius Residential Property har köpt ytterligare aktier i Castellum under oktober.


Johan Bergman blir ny IR-chef på Amasten

Bolag Till tjänsten som IR-chef för SBB-ägda Amasten har Johan Bergman utsetts. Johan Bergman har tidigare arbetat med att förbereda Amasten Fastighets AB för listbyte till Nasdaqs huvudlista och har lång erfarenhet av IR bland annat som IR chef på NCC.


Batljan vill skapa det största noterade bostadsbolaget – ska hjälpa SBB:s rating

Bolag Inom SBB finns det ett bostadsbestånd värderat till 54 miljarder kronor – nu är tanken att en tredjedel av det beståndet ska avknoppas i ett helt nytt bostadsbolag som till stor del består av Amasten-förvärvets tillgångar. Enligt Ilija Batljan kommer det att bli det största noterade renodlade bostadsbolaget i Norden när man äntrar börsen någon gång under Q1 2023. Här berättar SBB:s vd mer om tankarna bakom bolaget och hur det hjälper SBB framåt.


Ilija Batljan, vd för SBB

SBB:s enorma kapitaltillskott i Q4: Över 13 miljarder kronor

Bolag SBB befinner sig i slutspurten när det gäller avyttringen av den niomiljardersportfölj som man tecknade avsiktsförklaring om i början av september. Dessutom kommer ytterligare försäljningar på drygt 4,5 miljarder kronor att slutföras under årets sista kvartal enligt vd:n Ilija Batljan. Här berättar han mer om betydelsen av det stora kapitaltillskottet och hur bolaget kommer att fortsätta agera på marknaden framöver.


Ilija Batljan.

Minskat resultat för SBB

Bolag Minskat förvaltningsresultat och nedskrivna fastighetsvärden för SBB.


Ilija Batljan, vd för SBB

SBB överväger att dela ut bostadsbolag till aktieägarna

Bolag Styrelsen i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har beslutat att utvärdera förutsättningarna för att bilda ett nytt fristående bolag med fokus på bostadsfastigheter som sedan ska delas ut till aktieägarna i SBB, enligt Lex Asea. Genom transaktionen renodlas SBB:s verksamhet med ett än tydligare fokus på samhällsfastigheter. Styrelsen bedömer att en fokusering och specialisering kommer att möjliggöra ökat aktieägarvärde.


Ilija Batljan, vd för SBB

Riksbanken köper inte längre obligationer utgivna av SBB

Bolag Här är Riksbankens förklaring till att SBB inte längre är på listan över köpbara obligationer.


Ilija Batljan, vd för SBB

Ilija Batljan kritiserar blankarna på Twitter: "Sprider rykten"

Bolag SBB:s grundare och vd Ilija Batljan attackerar återigen blankarna på Twitter. I ett inlägg under helgen skriver fastighetsprofilen att blankare sprider rykten om att Nordea kan ta hela hans ägande.


Ilija Batljan, vd för SBB

Ilija Batljan lämnar Castellums valberedning

Bolag Castellum har utsett sin valberedning inför årsstämman den 23 mars 2023 och det står klart att SBB:s vd lämnar valberedningen.


Ilija Batljan, vd för SBB.

SBB:s säljrally kommer fortsätta: "Bäst för våra aktieägare"

Bolag SBB har sålt för över 15 miljarder kronor hittills under 2022 och än är inte avyttringarnas tid över. För Fastighetssverige berättar vd:n Ilija Batljan mer om den senaste storförsäljningen, vad kapitalet ska användas till och hur han upplever finansieringsmarknaden just nu.


Ilija Batljan, vd för SBB

Jätteaffär – SBB tecknar avtal för att sälja portfölj för nio miljarder

Transaktioner SBB har tecknat en avsiktsförklaring om att avyttra en fastighetsportfölj till ett överenskommet fastighetsvärde om cirka nio miljarder kronor.


Mikael Anjou är vd för Sizes som nu försatts i konkurs efter att bolagets största kund och tillika huvudägare, SSB, har ställt in alla framtida projekt.

Sizes i konkurs efter SBB:s stoppade projekt

Bolag Trähustillverkaren Sizes, som har SBB på ägarlistan med omkring 26 procent, har gått i konkurs.


Ilija Batljan.

SBB har sålt hela sitt innehav i Stenhus Fastigheter

Bolag SBB har sålt hela sitt innehav i Stenhus Fastigheter. Det skrev vd Ilija Batljan på Twitter under tisdagseftermiddagen.


Ilija Batljan, vd för SBB

SBB gör om USPP-obligationer till euro

Bolag SBB har omvandlat sin US Private Placement (USPP) om USD 100 miljoner till euro.


Northern Horizon köper för 1,4 miljarder av SBB

Transaktioner SBB:s avyttringsresa fortsätter med försäljning av äldreboenden och projektfastighet till ett överenskommet fastighetsvärde vid färdigställande om 1 382 miljoner kronor till Northern Horizon.