Image

Fastighetsprofiler nya storägare i SBB

Bolag Samhällsbyggnadsbolaget har tecknat en avsiktsförklaring om att köpa hela Gimmel fastigheters bestånd i Sundsvall och bli delägare i det övriga beståndet. Genom köpet går också Erik Paulsson och Sven-Olof Johansson in som storägare i SBB.
Publicerad den 27 Oktober 2016
Ilija Batljan. Bild: Nicklas Tollesson
Ilija Batljan.

Samtidigt ökar Lennart Schuss sin ägarandel i SBB. Erik Paulsson och Sven-Olof Johansson deltar dessutom i en nyemission av stamaktier B.

– Samhällsbyggnadsbolaget har en bred ägarkrets med fastighetskunniga aktörer. Vi är glada att kunna välkomna Erik Paulsson och Sven-Olof Johansson som delägare i SBB. För mig är Erik och Sven-Olof två stora förebilder. Jag ser fram emot att tillsammans med dem och våra övriga aktieägare bygga nordens bästa, långsiktiga aktör inom bostäder och samhällsfastigheter, säger Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggandsbolaget.

Affären mellan SBB och Gimmel Fastigheter kommer att behandlas på SBB:s extra bolagsstämma då Lennart Schuss är styrelseordförande i båda bolagen.

Gimmel Fastigheter äger för närvarande cirka 1 550 lägenheter, varav cirka 800 i Sundsvall. Total yta är ungefär 117 000 kvadratmeter. Bolaget ägs till lika delar av Erik Paulsson, Sven-Olof Johansson, Kvalitena, Peder Johnson och Lennart Schuss. Vd för bolaget är Peder Johnson.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Magnus Andersson nöjd med nya Besqabs byggrättsportfölj

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige