Image
SBB gör sitt första köp i Norge.
SBB gör sitt första köp i Norge. Bild: SBB

SBB in i Norge

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) köper sin första fastighet i Norge. Gullhaug Torg 4 i Oslo är en nyrenoverad fastighet belägen längs Akerselva med Norska staten som långsiktig hyresgäst. I fastigheten finns Norges Justis- og beredskapsdepartementet.
Publicerad den 28 Oktober 2016
Annons
Image
Ilija Batljan. Bild: Nicklas Tollesson
Ilija Batljan.

Fastigheten har en total yta på cirka 26 000 kvadratmeter inklusive garage om cirka 5 000 kvadratmeter och är belägen i området Nydalen.

Säljare är ett syndikat av investerare lett av Ness, Risan & Partners AS.

Nydalen var tidigare ett industriområde som under senare år har omvandlats till ett levande stadsdelscenter med en rad stora huvudkontor, Handelshögskolan, bostäder, handel och rekreation. I Nydalen bor cirka 4 000 invånare och det finns 18 000 arbetsplatser.

Området har en god tillgång till kollektivtrafik med pendeltåg, tunnelbana och bussar.

- Gullhaug Torg 4 är vårt första förvärv i Norge. Jag är glad att vi nu tagit steget och investerar i kvalitetsfastigheter i Norge. Området runt Gullhaug Torg är fantastiskt med handelshögskolan och en lång rad huvudkontor som ger området liv och rörelse, säger Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

SBB har haft Arctic Securities som finansieringsrådgivare, Colliers International i Norge som köprådgivare och Advokatbyrån Selmer som juridisk rådgivare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Colliers Sverige på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Tenant Representation & Enterprise Clients, Workplace Advisory & Project Management, Research samt Valuation. Med kontor i både...

Läs mer om Colliers Sverige på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige