Image
Lennart Sten föreslås till ny ordförande i SBB.

Lennart föreslås ersätta Lennart vid SBB-klubban

Bolag SBB:s nuvarande ordförande Lennart Schuss har informerat valberedningen att han ställer upp för omval som ledamot i styrelsen, men inte kommer att ställa upp för omval som ordförande. Han föreslås ersättas som ordförande av Lennart Sten som så fall blir helt ny i styrelsen.


Fredrik Svensson hoppar av SBB:s styrelse

Bolag Styrelseledamoten Fredrik Svensson har meddelat styrelsen i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden att han lämnar sitt uppdrag i SBB. Fredrik Svensson har varit styrelseledamot i bolaget sedan 2018 och representerar en av SBB:s största aktieägare, Arvid Svensson Invest.


Eva Swartz Grimaldi har suttit i SBB:s styrelsen sen 2017.

Eva Swartz Grimaldi lämnar SBB-styrelsen på grund av hälsoskäl

Karriär SBB meddelar att styrelseledamoten Eva Swartz Grimaldi på grund av hälsoskäl lämnar styrelsen med omedelbar verkan. Swartz Grimaldi har varit styrelseledamot i SBB sedan 2017.


SBB gör strategisk storaffär och bryter upp bolaget

Transaktioner Under söndagskvällen meddelade SBB att man säljer 1,16 procent av EduCo till Brookfield för cirka 242 miljoner kronor och därmed blir en minoritetsägare. EduCo kommer återbetala delar av dess koncerninterna lån från SBB, vilket innebär att SBB erhåller en likvid om cirka 7,8 miljarder kronor. SBB har även beslutat om en decentraliserad koncernstruktur som är tänkt att förstärka transparens och finansieringsmöjligheter.


SBB:s vd Ilija Batljan och styrelseordföranden Lennart Schuss.

Schuss köpte SBB-aktier för 300 000

Bolag SBB:s ordförande Lennart Schuss har köpt 50 000 B-aktier i bolaget för totalt 300 000 kronor. Aktierna köptes till kursen 6,02 kronor per aktie.


SBB:s vd Ilija Batljan och styrelseordföranden Lennart Schuss.

SBB-toppar ökar på ytterligare när aktien fortsätter sjunka

Bolag SBB:s aktie har tappat över 58 procent i värde sedan årsskiftet och handlas nu till sektorns näst högsta substansrabatt på strax över 41 procent. Vd:n Ilija Batljan har återigen gjort ett köp i dippen, likaså styrelseordföranden Lennart Schuss.


Lennart Schuss.

Tunga insynspersoner köper i SBB-dippen

Bolag Fastighetssektorn har haft en tuff start på börsåret och den här veckan har flera tunga branschprofiler utnyttjat dippen för att insynshandla i tungviktaren SBB. Fastighetssverige berättar mer om rörelserna.


Ilija Batljan, vd för SBB.

Utredning mot Ilija Batljan läggs ner

Bolag Förundersökningen angående insiderbrott mot SBB:s vd Ilija Batljan läggs ner. Han är därmed avskriven från misstankar.


Ilija Batljan och Lennart Schuss.

Schuss rungande backning för frigivne Batljan

Bolag Efter drygt ett och ett halvt dygn som frihetsberövad släpptes Ilija Batljan fri under onsdagseftermiddagen. Misstankarna mot honom gällande insiderbrott kvarstår, men han kommer nu omedelbart att återgå till sin roll som vd för SBB. För Fastighetssverige ger SBB:s styrelseordförande Lennart Schuss sin syn på de senaste dygnens händelser och ger en tydlig backning till sin mångåriga kollega.


Ilija Batljan.

Ilija Batljan frigiven – misstankarna kvarstår

Bolag Ilija Batljan släpptes på onsdagseftermiddagen efter att ha suttit anhållen för påstådda brott mot marknadsföringslagen.


Lennart Schuss.

Schuss: "Trodde inte att det skulle gå så här bra"

Bolag SBB Nordens styrelseordförande Lennart Schuss om styrkorna i bolaget och hos vd:n Ilija Batljan samt vad som lockar kompetenta medarbetare till SBB.


"Savills blir starkast i Sverige"

Bolag Jättesatsning från Savills och tomma vd-stolar på både JLL och Cushman & Wakefield – den svenska konsultmarknaden har blivit en kokande kittel. För Fastighetssverige ger konsultnestorn Lennart Schuss sin bild av Savills framtid och turerna på konsultmarknaden.


Schuss köper SBB-aktier

Bolag Samhällsbyggnadsbolagets ordförande Lennart Schuss har tankat SBB-aktier två dagar i rad.


Schuss om SBB – och relationen till Ilija Batljan

Bolag Branschprofilen Lennart Schuss om SBB:s expansion och hur han "fann" Ilija Batljan. ”Otroligt charmig”.


Fastighetsprofiler nya storägare i SBB

Bolag Samhällsbyggnadsbolaget har tecknat en avsiktsförklaring om att köpa hela Gimmel fastigheters bestånd i Sundsvall och bli delägare i det övriga beståndet. Genom köpet går också två fastighetsprofiler in som storägare i SBB.


Gimmel köper i Söderhamn

Transaktioner På ett år har Gimmel Fastigheter byggt upp ett bestånd på 1 400 lägenheter, den senaste affären gäller 201 lägenheter i Söderhamn.
- Det har gått över förväntan, säger Gimmels Lennart Schuss till Fastighetssverige.


Gimmel köper i Sundsvall

Transaktioner Gimmel Fastigheter, under ledning av Lennart Schuss, har köpt 470 lägenheter i Sundsvall.


Gimmel köpte i Bollnäs

Transaktioner Gimmel Fastigheters första förvärv handlar om ett bestånd i Bollnäs.


Lennart Schuss.

Gimmel Fastigheter i sitt första förvärv

Transaktioner Gimmel Fastigheter, under ledning av Lennart Schuss, köper 600 lägenheter. Det underliggande fastighetsvärdet är cirka 240 miljoner kronor.


Lennart Schuss lämnar sin roll som senior rådgivare och styrelseledamot i Tenzing med omedelbar verkan.

Schuss lämnar Tenzing

Karriär I går rapporterade vi att Lennart Schuss kliver in som senior rådgivare i Genesta. Och idag kan vi berätta att han lämnar Tenzing.