Image
Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.

Fastpartner förvärvar åtta fastigheter med tyngdpunkt i Norrköping

Transaktioner Fastpartner har per den 1 juni förvärvat och tillträtt en fastighetsportfölj om åtta fastigheter där de tre största fastigheterna är belägna i Norrköping. Resterande fastigheter återfinns i Finspång, Flen, Borlänge, Södertälje och Stockholm. Totalt omfattar beståndet cirka 45 000 kvadratmeter uthyrningsbar lokalyta samt cirka 130 000 kvadratmeter mark.


Nils Berglund, vd på Vyer och Sven-Olof Johansson, vd på Fastpartner, en av bolagets nya investerare.

Proptechbolag backas av tungviktare från fastighetsbranschen

Bolag Proptechbolaget Vyer tar in 15 miljoner kronor för att stärka teamet och möta en växande efterfrågan från branschen. Bland investerarna återfinns bland andra fastighetsprofilerna Sven-Olof Johansson och Lennart Sten.


Batljan fyller på i SBB – så har storägarna agerat sedan årsskiftet

Lista Flera storägare har ökat sitt innehav i SBB sedan årsskiftet, medan några andra minskat på ägandet. Under onsdagen fyllde vd:n Ilija Batljan på med ytterligare en miljon B-aktier. Fastighetssverige presenterar en uppdaterad lista över SBB:s största ägare.


Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.

Fastpartner: Förvaltningsresultat upp 8 procent

Bolag Fastpartners hyresintäkter ökar med 5,6 procent, driftnettot med 6,8 och förvaltningsresultatet med 8,1 procent under Q1.


Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.

"Inte mycket som pekar åt rätt håll"

Bolag Sven-Olof Johansson om marknadsläget, ränteutvecklingen, värderingarna på börsen – och beslutet att acceptera Stenhusbudet på Fastpartners Randviken-aktier: "Det finns alldeles för många små noterade bolag."


Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.

Fastpartners förvaltningsresultat något sämre under Q4

Bolag Fastpartner redovisar ett något lägre förvaltningsresultat under fjärde kvartalet, jämfört med samma period året innan. Styrelsen föreslår något höjd utdelning.


Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.

Sven-Olof Johansson: "Det är nya förutsättningar nu"

Bolag Stor intervju med Sven-Olof Johansson om börsnedgången – "fyra, fem miljarder ner sen all time high, det är ju obegripliga belopp" – tankar om inflationsutvecklingen (det kanske inte alls blir så många räntehöjningar), dippköpen i SBB och epitetet "Sveriges fräschaste 76-åring".


Ilija Batljan och Sven-Olof Johansson har båda köpt aktier i H&M, medan den sistnämnde också fyllt på sitt innehav i SBB ordentligt under den senaste veckan.

Tunga profiler i nya insynsköp – köper stort i fastighetsfrossan

Bolag Fastighetsnestorn Sven-Olof Johansson har haft spenderarbyxorna på den senaste veckan och även Ilija Batljan har fyllt på stort i SBB – och de är inte ensamma om att utnyttja börsens kräftgång. Fastighetssverige berättar mer om branschens senaste insynsköp.


Henrik och Sven-Olof Johansson köper i Eskilstuna.

Johanssons köper i Eskilstuna

Transaktioner Henrik och Sven-Olof Fastigheter AB – ägt av Fastpartners Sven-Olof Johansson och hans son Henrik – köper drygt 5 000 kvadratmeter kontor och restaurang i Eskilstuna.


Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.

"Det ska vara som att gå på Disney World"

Bolag Fastighetsnestorn Sven-Olof Johansson, grundare och vd för Fastpartner, har en väldigt positiv syn på fastighetsbranschen och den delade han med sig av under Fastighetssveriges event Stora Kontorsdagen. Där berättade han bland annat om vad som krävs för att vinna mark på dagens kontorsmarknad, vilka typer av kontor som är förlorarna och varför fastighetsbranschen idag har det bästa av alla världar.


Stora Kontorsdagen
Sven-Olof Johansson medverkar i en intervju under höstens upplaga av Stora Kontorsdagen.

Stora Kontorsdagen: Fastighetsprofilen om kontorsmarknadens framtid

Stora Kontorsdagen Den 18 november är det dags för höstens mötesplats för dig som jobbar med kontorsfastigheter. Det är på Stora Kontorsdagen på At Six i Stockholm du skaffar dig försprång in i fastighetsåret 2022. Under dagen får du bland annat lyssna till fastighetsprofilen Sven-Olof Johansson och hans syn på kontorsmarknaden och dess framtidsutsikter.


Fastpartners Sven-Olof Johansson och SEB:s Robert Bergqvist.

Johansson och Bergqvist om Kina-oron: "Då kan det sprida sig"

Ekonomi/Finansiering Världens börser – och inte minst de noterade fastighetsbolagen – skakar till följd av den kinesiska jätten Evergrandes gigantiska skuldproblem.
En tillfällig hicka eller inledningen till en stor kris – och hur påverkas Sverige och den svenska fastighetsmarknaden? Fastighetssverige har pratat med SEB:s Robert Bergqvist och Fastpartners Sven-Olof Johansson om den kinesiska oron, vad de tror händer framåt och vad man bör hålla ögonen på.


Ilija Batljans SBB köpte 20 procent av JM av Obos, med Ingunn Andersen Randa som koncerndirektör. Men det var Sven-Olof Johansson som kom med affären till SBB, berättade Ilija Batljan i Penserpodden.

Han kom med JM-affären till Batljan

Bolag Sektorkollegan låg bakom att JM blev intressebolag i SBB.


Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.

Fastpartner når en miljard i rullande förvaltningsresultat – osäker kontorsefterfrågan hos stora företag

Bolag Fastpartners fastighetsvärde uppgår i Q2-rapporten till över 33 miljarder kronor.
Driftnettot ökade dock bara med 0,6 procent jämfört med föregående år.


Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.

Fastpartner emitterar första med stärkt rating: "Känner oss hedrade"

Ekonomi/Finansiering Fastpartner emitterar gröna obligationer om 1 250 miljoner kronor.


Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.

Fastpartner får Investment Grade-rating av Moody's

Ekonomi/Finansiering Fastpartner har erhållit kreditbetyget Baa3 med stabila utsikter av Moody´s.


Fastpartners vd Sven-Olof Johansson och Oscar Properties vd Oscar Engelbert.

Sven-Olof Johansson in i Oscar Properties – marknaden jublar

Transaktioner Fastpartners Sven-Olof Johansson säljer fem fastigheter till Oscar Properties och får delvis betalt i aktier. Efter affären äger Johansson fem procent av bolaget. Oscar Properties-aktien steg 32 procent på torsdagen efter att affären blev offentlig.


Sven-Olof Johansson, vd för Fastpartner.

Fastpartner nästan uppe i miljarden

Bolag Fastpartners främsta nyckeltal, det rullande årliga förvaltningsresultatet når 990 miljoner kronor i Q1-rapporten. Målet är 1 500 miljoner kronor år 2025.


Sven-Olof Johansson och Anders Nissen kommer på plats 2 och 3 när Fastighetssverige utser de mest läsvärda vd-orden i årets årsredovisningar. I morgon avslöjar vi vinnaren.

Årsredovisningarna: Här är årets mest läsvärda vd-ord

Bolag De allra flesta av de större noterade bolagen har nu publicerat sina årsredovisningar. Fastighetssverige gör här en mycket subjektiv topprankning av sektorns mest läsvärda vd-ord.


Fastpartners vd Sven-Olof Johansson.

Sven-Olof Johansson hyllar de svenska företagen

Bolag Fastpartners vd om fantastiska svenska företag, franska bidragsälskare, amerikanska långräntor – och bolagets första förvärv sedan tiden före pandemin.