Image

SBB köper samhällsfastighet i Borlänge

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, köper samhällsfastigheten Bordet 1 med 4 500 kvadratmeter uthyrbar yta. I fastigheten bedrivs utbildningsverksamhet med Adventum och Kunskapsskolan som hyresgäster.
Publicerad den 6 Oktober 2016
Annons
Image
SBB köper i Borlänge. Bild: SBB.
SBB köper i Borlänge.

Borlänge är Sveriges 25:e största tätort. Borlänge, som ligger vid Dalälven, är Dalarnas största tätort och en viktig industri- och handelsort. I Borlänge finns delar av Högskolan Dalarna med inriktning på teknisk, administrativ, ekonomisk och social utbildning.

Här ligger bland annat Framtidsmuseet som innehåller planetarium och naturvetenskaplig experimentverkstad. Den största arbetsgivaren i Borlänge är Borlänge kommun med cirka 4000 anställda. Andra viktiga arbetsgivare i Borlänge är bland annat SSAB Tunnplåt, Stora Kvarnsveden AB, Trafikverket, Landstinget och Högskolan Dalarna.

– Vi är glada över att ha fått möjligheten att etablera oss i Borlänge som vi tror mycket starkt på och vi ser fram emot att långsiktigt bidra till Borlänges fortsatta tillväxt, säger Ilija Batljan, vd på SBB.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna i Västerås

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Västerås, som med sina 156 838 invånare är landets sjunde största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige