Image

Catena på väg att köpa Klockarbäcken

Transaktioner Catena lägger ett bud på det onoterade fastighetsbolaget Klockarbäcken, som äger två fastigheter, värderade till 274 miljoner kronor.
Publicerad den 3 Oktober 2017
Benny Thögersen. Bild: Catena
Benny Thögersen.

Klockarbäcken skapades av Catella 2015 och äger i dag en logistikfastighet i Umeå och en i Vaggeryd (orter där Catena redan finns etablerade), sammanlagt cirka 40 000 kvadratmeter.

Catena erbjuder aktieägarna i Klockarbäcken att som betalning för aktierna i Klockarbäcken erhålla nyemitterade aktier i Catena. Budvärdet motsvarar 110 kronor per aktie i Klockarbäcken. Samtliga aktieägare i Klockarbäckens styrelse, däribland de två största ägarna i Klockarbäcken, har förklarat att de avser att acceptera erbjudandet.
Vid full anslutning till Erbjudandet kommer cirka 990 000 nya Catena-aktier att emitteras till Klockarbäckens aktieägare, vilket skulle motsvara 2,7 procent av totalt antal aktier efter emissionen.

Nuvarande aktieägare i Klockarbäcken får kvartalsutdelningen om två kronor som delas ut den 16 oktober. Därefter tillfaller utdelningarna, om förvärvet går igenom, Catena.

- Ett förvärv av Klockarbäcken innebär ökad närvaro i bra logistiklägen på orter som Catena prioriterar, säger Benny Thögersen, vd på Catena.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Wanngård (S): "The sky is not the limit"

Stockholm Så ser finansborgarrådet Karin Wanngård (S) i Stockholm på hur bostadsbyggandet ska kunna ta fart igen. Samtidigt erkänner hon att stadens egna mål på ett stort antal bostäder i stadens egna bolag är svåra att nå. – Vi är i en lyckosam situation i Stockholm, med privata fastighetsbolag som är välkapitaliserade, säger hon.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige