Image
Corem köper Krysspricken 2.
Corem köper Krysspricken 2. Bild: A&P Fastighetstransaktioner

Corem köper i Växjö

Transaktioner Corem köper en fastighet i Växjö för 61 miljoner kronor.
Publicerad den 22 December 2015
Eva Landén. Bild: Corem
Eva Landén.

Corem köper Krysspricken 2 i Sjöuddens Industriområde i Växjö av NAPF Växjö AB, knutet till Valad.

Fastigheten har ett totalt hyresvärde om cirka 7,2 miljoner kronor och en uthyrbar area om cirka 16 000 kvadratmeter, varav merparten utgörs av lager- och produktionsytor.

Hyresgäst är Gunnebo Industrier med en återstående avtalslängd om cirka 7,5 år. Fastigheten har en uthyrningsgrad om 85 procent.

- Genom detta förvärv stärker vi ytterligare vår position i Växjö, Region Småland, och skapar en ännu bättre förvaltningsenhet med stabila flöden och förlängd hyresduration. Vi har arbetat mycket framgångsrikt med uthyrningar i vårt befintliga bestånd i Växjö och har under två år tecknat avtal på över 43 000 kvadratmeter. Detta bekräftar Växjö som en väl fungerande logistikort och det är mycket glädjande att få en stark aktör som Gunnebo Industrier som hyresgäst, säger Eva Landén, vd för Corem.

A&P Fastighetstransaktioner var rådgivare åt säljaren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ställer sig NCC till planerna på Oceanas återuppbyggnad

Bolag För en vecka sedan slog drömmarna om en vattenpark i Göteborg till sommaren i spillror. En brand bröt ut i Lisebergs kommande satsning Oceana, där NCC stod för uppbyggnaden. Nu finns beslut från Lisebergs styrelse att ur askan på nytt låta uppföra den över 13 000 kvadratmeter stora byggnaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige