Image
Corem köper Krysspricken 2.
Corem köper Krysspricken 2. Bild: A&P Fastighetstransaktioner

Corem köper i Växjö

Transaktioner Corem köper en fastighet i Växjö för 61 miljoner kronor.
Publicerad den 22 December 2015
Eva Landén. Bild: Corem
Eva Landén.

Corem köper Krysspricken 2 i Sjöuddens Industriområde i Växjö av NAPF Växjö AB, knutet till Valad.

Fastigheten har ett totalt hyresvärde om cirka 7,2 miljoner kronor och en uthyrbar area om cirka 16 000 kvadratmeter, varav merparten utgörs av lager- och produktionsytor.

Hyresgäst är Gunnebo Industrier med en återstående avtalslängd om cirka 7,5 år. Fastigheten har en uthyrningsgrad om 85 procent.

- Genom detta förvärv stärker vi ytterligare vår position i Växjö, Region Småland, och skapar en ännu bättre förvaltningsenhet med stabila flöden och förlängd hyresduration. Vi har arbetat mycket framgångsrikt med uthyrningar i vårt befintliga bestånd i Växjö och har under två år tecknat avtal på över 43 000 kvadratmeter. Detta bekräftar Växjö som en väl fungerande logistikort och det är mycket glädjande att få en stark aktör som Gunnebo Industrier som hyresgäst, säger Eva Landén, vd för Corem.

A&P Fastighetstransaktioner var rådgivare åt säljaren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar fastigheter i attraktiva logistikområden i Sverige samt Danmark. Vårt mål är att vara det ledande fastighetsbolaget inom lager-, logistik och handelsfastigheter, något vi når genom att arbeta långsiktigt och vara en riktigt bra affärspartner till våra hyresgäster.

Våra fastigheter finns i lägen som är värdefulla för er som hyresgäst, kring Sveriges största städer och logistiska hubbar med närhet till de stora tillfartslederna.

Med drygt 1 380 tkvm i vår fastighetsportfölj kan vi erbjuda en mäng...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY