Image

Corem förlänger hyresavtal i Mölnlycke

Uthyrning Corem och Svenska Retursystem har förlängt och utökat ett avtal avseende förhyrning om cirka 7 100 kvadratmeter i fastigheten Bråta 2:136 i Mölnlycke Logistikpark, Härryda kommun.
Publicerad den 24 Februari 2016

Hyresavtalet löper på nio år med ett årligt hyresvärde om cirka 5,3 miljoner kronor.

Svenska Retursystem hyr sedan tidigare lager- och kontorslokaler om drygt 5 500 kvadratmeter i fastigheten. I samband med kontraktsförlängningen avtalades om en tillbyggnation av Svenska Retursystems befintliga lokal om cirka 1 560 kvadratmeter lager, kontor och personalytor.

I byggnaden tvättar och distribuerar Svenska Retursystem returlådor och returpallar till livsmedelshandeln och livsmedelsindustrin.

BRA Bygg är totalentreprenör för utbyggnaden.

– Det är mycket glädjande att kunna växa med vår befintliga hyresgäst Svenska Retursystem AB genom att utöka ytan på deras anläggning och samtidigt förlänga hyresavtalet. Härryda, med Mölnlycke Logistikpark och Bårhults företagspark, är ett område där vi ser stor potential och vi har efter tillbyggnationen drygt 53 000 kvadratmeter flexibla ytor i området.” säger Eva Landén, vd på Corem

– Vi ser fram emot en tillbyggnad av vår anläggning i Mölnlycke som kommer ge oss större och mer ändamålsenliga lokaler för våra medarbetare och den verksamhet vi bedriver. Utökningen av vår lagerkapacitet kommer leda till en effektivare logistik, vilket resulterar i ett minskat transportbehov. Vårt goda samarbete med Corem Property Group ger oss nu möjligheten att ta ytterligare ett steg mot vår vision ”en hållbar framtid”, säger Anna Elgh, vd på Svenska Retursystem.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige