Image

Corem förlänger hyresavtal i Mölnlycke

Uthyrning Corem och Svenska Retursystem har förlängt och utökat ett avtal avseende förhyrning om cirka 7 100 kvadratmeter i fastigheten Bråta 2:136 i Mölnlycke Logistikpark, Härryda kommun.
Publicerad den 24 Februari 2016
Annons
Image

Hyresavtalet löper på nio år med ett årligt hyresvärde om cirka 5,3 miljoner kronor.

Svenska Retursystem hyr sedan tidigare lager- och kontorslokaler om drygt 5 500 kvadratmeter i fastigheten. I samband med kontraktsförlängningen avtalades om en tillbyggnation av Svenska Retursystems befintliga lokal om cirka 1 560 kvadratmeter lager, kontor och personalytor.

I byggnaden tvättar och distribuerar Svenska Retursystem returlådor och returpallar till livsmedelshandeln och livsmedelsindustrin.

BRA Bygg är totalentreprenör för utbyggnaden.

– Det är mycket glädjande att kunna växa med vår befintliga hyresgäst Svenska Retursystem AB genom att utöka ytan på deras anläggning och samtidigt förlänga hyresavtalet. Härryda, med Mölnlycke Logistikpark och Bårhults företagspark, är ett område där vi ser stor potential och vi har efter tillbyggnationen drygt 53 000 kvadratmeter flexibla ytor i området.” säger Eva Landén, vd på Corem

– Vi ser fram emot en tillbyggnad av vår anläggning i Mölnlycke som kommer ge oss större och mer ändamålsenliga lokaler för våra medarbetare och den verksamhet vi bedriver. Utökningen av vår lagerkapacitet kommer leda till en effektivare logistik, vilket resulterar i ett minskat transportbehov. Vårt goda samarbete med Corem Property Group ger oss nu möjligheten att ta ytterligare ett steg mot vår vision ”en hållbar framtid”, säger Anna Elgh, vd på Svenska Retursystem.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar fastigheter i attraktiva logistikområden i Sverige samt Danmark. Vårt mål är att vara det ledande fastighetsbolaget inom lager-, logistik och handelsfastigheter, något vi når genom att arbeta långsiktigt och vara en riktigt bra affärspartner till våra hyresgäster.

Våra fastigheter finns i lägen som är värdefulla för er som hyresgäst, kring Sveriges största städer och logistiska hubbar med närhet till de stora tillfartslederna.

Med drygt 1 380 tkvm i vår fastighetsportfölj kan vi erbjuda en mäng...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY