Image
En översikt med en stor ishall närmast Härrydavägen i söder, ett stort parkeringshus i nordost. Ishallens entré vetter mot en mötesplats och en hög hotellbyggnad. Andra byggnader är till för tillverkning och handel. Illustration: PM.

Ny ishall planeras i Härryda kommun

Bygg/Arkitektur En plan är nu framtagen för en ny ishall i tätorten Härryda, inte långt från Landvetters flygplatsmot. Idén är att samtidigt göra en del av området till en mötesplats med hotell och lokaler för olika verksamheter.


Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.

Nyfosa säljer för 761 miljoner till Blackstone

Transaktioner Nyfosa har avyttrat nio fastigheter med en uthyrningsbar yta om 58 000 kvadratmeter huvudsakligen bestående av lokaler för lager och lätt industri till en fond som förvaltas av Blackstone. Fastigheterna är belägna i Burlöv, Göteborg, Haninge, Huddinge och Härryda. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 761 miljoner kronor.


Link40 är Balders och Next Step Groups satsning på logistikhubb i Härryda.

Balders logistikhubb går på samråd

Bygg/Arkitektur För ett år sedan släpptes nyheten om Link40, en ny, logistikhubb som fastighetsbolaget Balder och stadsutvecklaren Next Step Group etablerar i Mölnlycke. Intresset har sedan dess varit stort och nu går detaljplanen ut på samråd.


Catena hyr ut till Menigo och byggstartar därmed fastigheten Dansered 1:64 på Logistikposition Landvetter.

Catena hyr ut och byggstartar ny anläggning i Logistikposition Landvetter

Uthyrning Catena tecknar hyresavtal med Menigo och investerar 607 miljoner kronor på Logistikposition Landvetter.


Sex byggherrar ska utveckla den nya staden Landvetter Södra.

Planstart för första etappen av Landvetter Södra

Bygg/Arkitektur Kommunstyrelsen i Härryda beviljade igår ansökan om planstart från konsortiet för Landvetter Södra. Det innebär att konsortiet nu kan påbörja arbetet med detaljplaner för det första området, i anslutning till befintlig bebyggelse i södra Landvetter.


Visionsbild av korsningen Badhusgatan/Biblioteksgatan med nya bostäder och lokaler till höger i bild.

Snart klart för Mama Managements första projekt

Bygg/Arkitektur Markus Furbys och Magnus Månssons Mama Management kan snart dra igång sitt första större projekt – nya bostäder och lokaler ovanpå ett befintligt parkeringshus skapar en ny entre till Mölnlycke centrum.


Evidensia flyttar in hos Skanska.

Evidensia första hyresgäst när Skanska utvecklar kontorsfastighet i Mölnlycke

Uthyrning Skanska utvecklar och bygger en kontorsfastighet i Mölnlycke företagspark. Evidensia Djursjukhus Göteborg blir först ut med att teckna hyresavtal på hälften av ytan. Lokalerna är anpassade för klinisk djursjukvård med tillhörande kontor. Resterande ytor om upp till 2 000 kvadratmeter erbjuder moderna kontor.


I samma kvarter som Bo Aktivt ska utveckla sitt unika koncept ska JM bygga ägarlägenheter. Kommunalrådet Bo Vorberg är nöjd över att Härrydas bostadsmarknad får en ny upplåtelseform.

Ägarlägenheter på gång i Mölnlycke

Bygg/Arkitektur De första ägarlägenheterna är på gång i Mölnlycke centrum. På torsdagen beslutade kommunstyrelsen att låta fastighetsbolaget JM planera och bygga två nya bostadskvarter med cirka 65 lägenheter på Idrottsvägen i centrala Mölnlycke.


Wallenstam Arena byggs i Mölnlycke fabriker.

Wallenstam arena byggs i Mölnlycke fabriker

Bygg/Arkitektur Nu byggs Härrydas största idrottsarena i en gammal anrik fabriksmiljö i Mölnlycke fabriker. I september ska den gamla fabriksbyggnaden vara borta för att ge plats åt Wallenstam arena, bland annat hemmaarena åt Pixbo innebandyklubb.


Corem förlänger hyresavtal i Mölnlycke

Uthyrning Corem och Svenska Retursystem har förlängt och utökat ett avtal avseende förhyrning om cirka 7 100 kvadratmeter i fastigheten Bråta 2:136 i Mölnlycke Logistikpark, Härryda kommun.


Forsen utvecklar Säteriet i Härryda åt Förbo

Bygg/Arkitektur Förbos lägenheter i bostadsområdet Säteriet nedergårdarna i Härryda, får ny kostym. Forsen står för projekt- och byggledning med kvalitets- och ekonomistyrning.


RO-Gruppen bygger för ensamkommande flyktingbarn

Bygg/Arkitektur Härryda Kommun väljer RO-Gruppen för byggnation av nytt boende för ensamkommande flyktingbarn.


Kefren: Fortsatt Hemfosadominans

Transaktioner KEFREN Också gårdagens Kefrenauktion dominerades av Hemfosa, som köpte de tre högst värderade fastigheterna. I dag är det en mellandag på auktionen, det sammanlagda fastighetsvärdet uppgår till knappt 75 miljoner kronor. Här är de fastigheter som ropas ut i dag.


Fastigheter för 178 miljoner ropas ut

Transaktioner KEFREN Tolv fastigheter ropas ut på dagens Kefrenauktion. Det rör sig inte om några tyngre pjäser. Den högst värderade fastigheten är en 40-miljonerskåk i Härryda.


Wallenstam köper
för 145 miljoner

Transaktioner Wallenstam köper genom bolag en central bostads- och butiksfastighet i Mölnlycke. Köpeskillingen uppgår till 145,5 miljoner kronor.