Image

Corem genomför bytesaffär

Transaktioner Corem köper två fastigheter i Halmstad och säljer en fastighet i centrala Stockholm. Transaktionerna sker genom bolagsförsäljningar och genomförs som en bytesaffär med Estancia Fastigheter.
Publicerad den 11 April 2013
Eva Landén. Bild: Corem Property Group
Eva Landén.

Corem förvärvar fastigheterna Fogden 5 och Fogden 6 i Halmstad. Fastigheterna omfattar totalt 30 000 kvadratmeter och består till största del av lager- och logistikytor. Fastigheterna är strategiskt väl belägna nära motorvägen E 6/E 20. Fastigheterna är fullt uthyrda med totalt 17 hyresgäster.

Förvärvet genomförs med bankfinansiering samt Corems samtliga 1 387 388 återköpta stamaktier och 224 903 nyemitterade preferensaktier.

Corem har också avyttrat den centralt belägna kontorsfastigheten Barnhuset 15 i Stockholm. Fastigheten omfattar cirka 1 500 kvadratmeter vilka utgörs av lokaltyper som inte är i linje med Corems strategi.

Corems totala uthyrbara area uppgår efter förvärvet till cirka 871 000 kvadratmeter.

MAQS Law Firm har agerat juridisk rådgivare åt Corem.

- Det är glädjande att kunna genomföra förvärvet i Halmstad genom att använda våra återköpta aktier samt via nyemission av preferensaktier. Avyttringen av kontorsfastigheten i Stockholm City är en fortsättning av den renodling inom fastighetsbeståndet som vi kommunicerat tidigare. Transaktionerna ligger helt i linje med vår strategi där vi ökar fokus mot prioriterade fastighetstyper, säger Eva Landén, vd på Corem.

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige