Image

Aros köpte av Corem i Danderyd

Transaktioner Det var Aros Bostad som köpte fastigheten Rödbetan 1 i Danderyd av Corem som vi skrev om i går.
Publicerad den 21 December 2012

Aros Bostad köpte Rödbetan 1 tillsammans med en grupp investerare. Fastigheten ligger i direkt anslutning till det nyligen utvecklade Enebybergs Torg.

Fastigheten inrymmer idag lätt industri och kontor men ingår som del i ett framtida utvecklingsområde i Danderyds kommun.

Avsikten med förvärvet är att utveckla fastigheten till ett modernt och attraktivt bostadskvarter i linje med omkringliggande bebyggelse.

- Vi är mycket nöjda över att kunna genomföra denna spännande affär. Särskilt glädjande är att vi genomför denna investering tillsammans med ett konsortium av nya kapitalpartners vi tidigare inte samarbetat med. Detta är helt i linje med vår önskan att utöka och bredda såväl vår verksamhet som kapitalbas. Vi är dessutom mycket positiva till möjligheterna i detta projekt där vi hoppas kunna skapa värde för såväl våra investerare som bidra till en positiv stadsutveckling, säger Samir Taha, vd för Aros Bostad.

Relaterade artiklar

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige