Image

Aros Bostad köper i Täby

Transaktioner Aros Bostad köpte under Q4 2012 fastigheten Täby Viggbyholm 74:2 via bolag tillsammans med en grupp investerare. Ett detaljplanearbete för att utveckla området inleds inom kort.
Publicerad den 15 Januari 2013
Annons
Image

Avsikten med förvärvet är att utveckla byggrätter inom fastigheten för bostäder, handel samt offentliga och kommersiella verksamheter. Detaljplanearbetet är beräknat att påbörjas under Q1 2013.

Tillsammans med kommunen kontrollerar Aros Bostad nu hela det framtida planområdet

- Vi har länge strävat efter att bredda verksamheten att även inkludera markutvecklingsprojekt. En betydande del av värdeskapandet sker i detaljplaneskedet och vi kan nu vara med och påverka framtagandet av en helt ny stadsdel. Denna investering sker tillsammans med ett konsortium av nya kapitalpartners vi tidigare inte samarbetat med, säger Samir Taha, vd för Aros Bostad.

NAI Svefa var rådgivare åt köparen Aros Bostad i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Massot laddad inför Karlastadens utveckling: "En ny mittpunkt"

Bolag Daniel Massot är personen som ska leda utvecklingen av den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med rollen, vad han ser fram emot med projektet och hur man ska tackla byggutmaningar så som ökande priser och störningar i leveranskedjor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige