Image

Corem köper i Stockholm

Transaktioner Corem Property Group utökar fastighetsbeståndet i Stockholm genom köp av tomträtten till fastigheten Lillsätra 3. Fastigheten är belägen i Sätra, Stockholm, och har en uthyrbar area om cirka 8 500 kvadratmeter lager och logistik. Priset uppgår till 83 miljoner kronor.
Publicerad den 18 Juni 2012

Fastigheten är belägen längs med E20/E4 och passar väl in i Corems övriga bestånd i region Stockholm, Söderort. Fastigheten är fullt uthyrd.

Fastigheten förvärvas i bolagsform med ett planerat tillträde månadsskiftet juni 2012. Säljare är Profi Fastigheter II AB.

Corems totala uthyrbara area uppgår efter tillträdet totalt till 834 741 kvadratmeter.
- Med detta förvärv kompletterar och stärker vi vårt befintliga bestånd i Stockholm, Söderort. Läget längs E4 söderut är strategiskt och vi ser en fortsatt stark efterfrågan på lagerlokaler i närområdet. Genom detta förvärv ser vi ett stärkt kassaflöde samt förlängd hyresduration, säger Håkan Engstam, transaktions- och IR-chef på Corem.

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige