Image

Campus Konradsberg fullt uthyrt

Uthyrning Det 60 000 kvadratmeter stora Campus Konradsberg, som år 2003 byggdes för Lärarhögskolan, som snart lämnade fastigheten är nu fullt uthyrd. Detta efter att Akademiska Hus hyrt ut 4 400 kvadratmeter till Specialpedagogiska skolmyndigheten.
Publicerad den 29 Oktober 2013
Annons
Image
Campus Konradsberg. Bild: Bergslagsbild
Campus Konradsberg.

Campus Konradsberg byggdes och färdigställdes för Lärarhögskolan 2003. Några år senare beslutade Stockholms universitet att skolan skulle integreras i universitetets övriga verksamhet på Frescati och lokalerna har därför stegvis lämnats.

Genom ett nyligen tecknat avtal med Specialpedagogiska skolmyndigheten gällande Hällsboskolan och ett nationellt resurscenter för specialpedagogiska utredningar och stöd, är nu hela Campus Konradsberg uthyrt.

– Vi är mycket glada och stolta över att ha skapat ett skolcampus av absolut högsta klass. På Campus Konradsberg kommer cirka 3 000 barn och ungdomar, alltifrån förskola till gymnasium, med skilda inriktningar och förutsättningar, att ha sin skolgång, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Region Stockholm.

Specialpedagogiska skolmyndigheten arbetar för att barn, unga och vuxna, oavsett funktionsförmåga, ska få förutsättningar att nå målen för sin utbildning. Det görs genom olika typer av specialpedagogiskt stöd. Hällsboskolan är inriktad på barn med språksvårigheter. I somras flyttade Manillaskolan, också den en skola som myndigheten driver, in i ombyggda lokaler på Campus Konradsberg. Tidigare har bland andra Stockholms Internationella Montessoriskola (Stims) och Stockholms stad tecknat avtal för lokaler.

– Vi ser mycket positivt på samarbetet med Akademiska Hus och att vi nu får möjligheten att samla flera av våra verksamheter på samma plats i Stockholm. Som statens samlade stöd i specialpedagogiska frågor vill vi göra det så enkelt som möjligt för rektorer, lärare och föräldrar att ta del av våra tjänster. Det gynnar ju också dem att vi underlättar utbytet mellan skola, stöd och våra utredningar, säger Greger Bååth, generaldirektör vid Specialpedagogiska skolmyndigheten.

Inflyttningen av Hällsboskolan och resurscentret beräknas ske i augusti 2014. För att anpassa lokalerna efter skolans behov investerar Akademiska Hus 62 miljoner kronor i ombyggnationer, som bland annat ska skapa mindre undervisningsrum med tillhörande grupprum, matsal, rum för möten och allaktivitet samt att skolgården anpassas med lek- och aktivitetsytor för barn med specialbehov.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY