Image
Campus Konradsberg.
Campus Konradsberg. Bild: Bergslasgbild

Akademiska Hus hyr ut 27 000 kvadratmeter i Stockholm

Uthyrning Akademiska Hus har tecknat avtal med Stockholms stad om uthyrning av 27 000 kvadratmeter lokaler för skolverksamhet i Konradsberg på Kungsholmen. Campuset blir därmed ett av stadens större utbildningsområden. För att möjliggöra inflyttningen investerar Akademiska Hus nu i en rad ombyggnationer.
Publicerad den 7 Maj 2013
Campus Konradsberg. Bild: Bergslasgbild
Campus Konradsberg.

Satsningen på det nya skolcampuset är en följd av att Kungsholmen växer och antalet elever blir fler. Avtalet innebär att Stockholms stad hyr större delen av utbildningslokalerna på Campus Konradsberg och att tusentals barn och ungdomar framöver kan ha sin skolgång där. Området får förskolor, grundskola och eventuellt gymnasieskola. Staden kommer i sin tur att hyra ut till Engelska skolan och Kinesiska skolan. Utöver stadens förhyrning tillkommer andra verksamheter som Stockholms Montessoriskola och Manillaskolan.

– Att staden får rådighet över Campus Konradsberg är en viktig pusselbit i utvecklingen av hela Marieberg. Bortre Kungsholmen växer. Det är därför strategiskt viktigt att staden får tillgång till Konradsberg. I ett slag frigörs lokaler för förskola, skola och idrott, en förutsättning för att Mariebergsområdet ska kunna växa, säger Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

Campus Konradsberg byggdes från början för Lärarhögskolan som sedermera blivit en del av och flyttat till Stockholms universitet. Inför inflyttningen av de nya skolverksamheterna investerar Akademiska Hus 73 miljoner kronor i ombyggnationer som bland annat ska ge fler lärosalar och nya gymnastikhallar, restaurangkök och matsal. Eftersom flera olika skolor med skilda inriktningar kommer att samsas på campusområdet är Akademiska Hus även involverade i att tillsammans med hyresgästerna utarbeta former för samarbete med målet att göra Campus Konradsberg till ett skolområde i världsklass.

– Akademiska Hus är mycket glada över att tillsammans med Stockholms stad få skapa ett levande, varierat och attraktivt skolcampus i toppklass, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Region Stockholm.

Förutom hyresavtalet med Stockholms stad har Akademiska Hus tecknat ett startavtal med Specialpedagogiska skolmyndigheten om 6 000 kvadratmeter på Campus Konradsberg. Om uthyrningen blir verklighet innebär det att hela området är fullt uthyrt.

Stockholms stads skolverksamhet tar över lokalerna på Campus Konradsberg med start i juli 2013.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Westerlinds och A-hus satsar på småhus i Norrland

Bostäder Westerlinds ska representera A-hus, Sveriges tredje största husleverantör, i ny satsning på den norrländska marknaden. Det handlar om en totalentreprenad, främst på expansiva orter som exempelvis Skellefteå, Sundsvall och Umeå. Fastighetssverige har talat med Tobias Wikström, affärsområdeschef på Westerlinds, och han utesluter inte nyanställningar på sikt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige