Image

Skola flyttar efter 200 år

Uthyrning Akademiska Hus investerar 66 miljoner kronor när Manillaskolan – en skola för elever som är döva eller har en hörselnedsättning – efter 200 år i samma lokaler nu flyttar till nya lokaler vid Campus Konradsberg på Kungsholmen.
Publicerad den 19 Augusti 2011
Manillaskolan. Bild: Metod Arkitekter. Bild: Metod Arkitekter
Manillaskolan. Bild: Metod Arkitekter.

Manillaskolan har funnits i sina nuvarande lokaler på Djurgården i drygt 200 år. Under senare år har allt fler av eleverna möjlighet till viss hörsel genom avancerade tekniska hjälpmedel. Detta ställer krav på skolmiljön som inte går att möta i de nuvarande lokalerna.

Specialpedagogiska skolmyndigheten och Akademiska Hus har därför under lång tid arbetat för att undersöka möjligheten att etablera Manillaskolan på Campus Konradsberg.

– Nutiden och framtiden ställer krav på teknik och pedagogik som vi inte kan möta i den gamla skolan. På Campus Konradsberg har vi möjligheter att redan från starten utforma miljön så att den passar de krav som ställs på en väl fungerande modern skola, säger Åsa Karle, chef för Specialpedagogiska skolmyndighetens östra region.

Under hösten 2011 upprättas ett särskilt provrum på Campus Konradsberg där eleverna har möjlighet att testa alternativa lösningar för bland annat den akustiska miljön. En särskild klass väljs ut som pilotklass.

– Tillsammans med eleverna ska vi utveckla världens bästa skola för barn som är döva eller har en hörselnedsättning, säger Eva-Mari Halén, rektor för Manillaskolan.

– Vi är mycket glada och stolta över att tillsammans med Manillaskolan ytterligare få utveckla det vackra Campus Konradsberg som en kunskapsmiljö av yppersta klass, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Stockholm.

Projektet omfattar ombyggnad av 7 610 kvadratmeter och beräknas bli inflyttningsklart i augusti 2013.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige