Image

Balder och AP3 köper Gävleprojekt

Transaktioner Trenum, ägt av Balder och AP3, köper ett hyresrättsprojekt, omfattande 156 lägenheter till ett värde om 220 miljoner kronor, i Gävle av Preservia Hyresfastigheter AB.
Publicerad den 30 April 2018

Trenum köper fastigheten Gävle Sätra 108:28. På fastigheten påbörjas nu byggnation av 156 hyreslägenheter omfattande cirka 6 860 kvadratmeter bostäder. Transaktionen sker genom en bolagsöverlåtelse och tillträde är planerat till andra halvåret 2018.

Trenum köpte tidigare i år grannfastigheten Gävle Sätra 108:26.

Preservia Hyresfastigheter AB ansvarar för uppförandet av fastigheten. Nortimo AB är anlitad totalentreprenör och Asfalt&Mark i Gävle AB anlitad markentreprenör.

- Det är glädjande att vi nu följer upp den lyckade försäljningen av det första huset i Gävle med försäljning av även etapp två, till samma köpare. Vi ser fram emot att färdigställa fastigheten i det spännande tillväxtområdet Arenastaden, Topias Riuttamäki vd för Preservia Hyresfastigheter.

- Förvärvet är ett naturligt komplement till vårt befintliga bestånd i Gävle och i linje med Trenums ambition om att förvärva hyresfastigheter på stora och mellanstora orter i Sverige. Det här är vår andra affär med Preservia på kort tid och vi hoppas kunna göra ytterligare affärer med dem i framtiden, säger Marcus Hansson, vd på Trenum.

Croisette Real Estate Partners har haft uppdraget att avvyttra fastigheten å Preservias vägnar. Eversheds Sutherland Advokatbyrå har agerat legal rådgivare till Preservia.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ställer sig NCC till planerna på Oceanas återuppbyggnad

Bolag För en vecka sedan slog drömmarna om en vattenpark i Göteborg till sommaren i spillror. En brand bröt ut i Lisebergs kommande satsning Oceana, där NCC stod för uppbyggnaden. Nu finns beslut från Lisebergs styrelse att ur askan på nytt låta uppföra den över 13 000 kvadratmeter stora byggnaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige