Image

Preservia säljer 180 lägenheter i Gävle till Trenum

Transaktioner Preservia Hyresfastigheters första färdigställda fastighet säljs till ett värde om 216 miljoner kronor till Trenum, ett samägt bolag mellan Balder och Tredje AP-fonden. Köparen tillträder omgående.
Publicerad den 5 Februari 2018

Preservia Hyresfastigheter har tecknat avtal med Trenum avseende försäljning av Preservia Gävlehov, som äger en fastighet bestående av cirka 6 800 kvadratmeter uthyrbar yta.

– Affären och färdigställandet av fastigheten är en viktig milstolpe för Preservia Hyresfastigheter. Dessutom känns det bra att hyresgästerna får Trenum som långsiktig ägare och Balder som erfaren förvaltare, säger Topias Riuttamäki, vd för Preservia Hyresfastigheter.

– Förvärvet är i linje med Trenums ambition att förvärva hyresfastigheter på stora och mellanstora orter i Sverige. Preservia har gjort ett bra jobb med att uppföra fastigheten och vi hoppas att vi kan göra fler affärer med dem i framtiden, säger Marcus Hansson, vd för Trenum.

Croisette Real Estate Partners har haft uppdraget att avvyttra fastigheten å Preservias vägnar. Eversheds Sutherland Advokatbyrå har agerat legal rådgivare till Preservia.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige