Image

Preservia säljer hyresrätter i Bålsta för 640 miljoner

Transaktioner Preservia har via ett dotterbolag tecknat avtal om försäljning av hyresrättsdelen i bolagets Bålsta-projekt till Vatne Property. Försäljningen omfattar cirka 300 bostäder och sker som en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om 640 miljoner kronor.


Preservia säljer 180 lägenheter i Gävle till Trenum

Transaktioner Preservia Hyresfastigheters första färdigställda fastighet säljs till ett värde om 216 miljoner kronor till Trenum, ett samägt bolag mellan Balder och Tredje AP-fonden. Köparen tillträder omgående.


Preservia samarbetar med SPG i Bålsta

Bostäder Preservia Hyresfastigheter har tecknat avtal med Scandinavian Property Group (SPG) om att utveckla 250-300 bostäder i Bålsta centrum.


Preservias preferensaktie noteras på fredag

Bolag Preservia Hyresfastigheters preferensaktie har blivit godkänt för notering på NGM Nordic MTF. Första handelsdag är fastställd till den 9 juni 2017.


Preservia tar över projektansvar från Concent

Bolag Preservia har tecknat avtal med Concent om parternas samarbeten gällande projekt i Bålsta och Gävle. Enligt tidigare avtal hade Concent projektansvaret över utvecklingen av fastigheterna, något nu Preservia Hyresfastigheter övertar.


Preservia emitterar preferensaktier

Bolag Preservia Hyresfastigheter emitterar preferensaktier och planerar att notera dem i april 2017.


Preservia köper i Stockholm och Gävle

Transaktioner Preservia Hyresfastigheter har förvärvat tre projektbolag för utveckling av hyreslägenheter i Bålsta, Huddinge och Gävle.


Concent säljer Hyresfastigheter

Transaktioner Concent Holding AB säljer samtliga aktier i Concent Hyresfastigheter till Preservia Fastigheter AB.
I samband med affären byter bolaget namn till Preservia Hyresfastigheter och en ny styrelse tar över.