Image
Topias Riuttamäki.

Här är Preservias planer efter jätteaffären

Bolag Preservia sålde nyligen hyresrätter i Bålsta för 640 miljoner kronor. Fastighetssverige frågar företagets vd Topias Riuttamäki var de söker förvärv. Så här mycket kan de köpa för. Och så här är utbudet av byggrätter och fastighetsprojekt.


Preservia säljer hyresrätter i Bålsta för 640 miljoner

Transaktioner Preservia har via ett dotterbolag tecknat avtal om försäljning av hyresrättsdelen i bolagets Bålsta-projekt till Vatne Property. Försäljningen omfattar cirka 300 bostäder och sker som en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om 640 miljoner kronor.


Pilspetsen i Trelleborg.

Kian, Preservia och Kjellgren Kaminsky vinner markanvisning i Trelleborg

Bygg/Arkitektur Nu står det klart att Kian Properties och Preservia i samarbete med Kjellgren Kaminsky har vunnit markanvisningstävlingen i Trelleborg med förslaget "Pilspetsen". Markavisningen avser produktion av 42 lägenheter och 6 radhus. Byggstart är planerad till 2021.


Preservia Hyresfastigheters vd Topias Riuttamäki och ordförande David Dahlgren.

Preservia: Obligationsinnehavare blir storägare

Bolag Obligationsinnehavare i Preservia Hyresfastigheters obligationslån har godkänt ett antal villkorsändringar som innebär att 30 procent av det ursprungliga nominella obligationslånet ska konverteras till stamaktier serie B.


Preservia Hyresfastigheter, med Topias Riuttamäki som vd och David Dahlgren som ordförande, har ekonomiska problem.

Preservia: Egna kapitalet förbrukat

Bolag Styrelsen i Preservia Hyresfastigheter AB har identifierat ett nedskrivningsbehov inom koncernen, vilket får till följd att det egna kapitalet är förbrukat. Bolaget kallar till en första kontrollstämma. Styrelsen konstaterar vidare att det finns en rad åtgärder för att återställa det egna kapitalet.


David Dahlgren ny ordförande i Preservia

Bolag Amastens förre vd David Dahlgren blir ny styrelseordförande i Preservia AB.


Balder och AP3 köper Gävleprojekt

Transaktioner Trenum, ägt av Balder och AP3, köper ett hyresrättsprojekt, omfattande 156 lägenheter till ett värde om 220 miljoner kronor, i Gävle av Preservia Hyresfastigheter AB.


Preservia säljer 180 lägenheter i Gävle till Trenum

Transaktioner Preservia Hyresfastigheters första färdigställda fastighet säljs till ett värde om 216 miljoner kronor till Trenum, ett samägt bolag mellan Balder och Tredje AP-fonden. Köparen tillträder omgående.


Preservia samarbetar med SPG i Bålsta

Bostäder Preservia Hyresfastigheter har tecknat avtal med Scandinavian Property Group (SPG) om att utveckla 250-300 bostäder i Bålsta centrum.


Preservias preferensaktie noteras på fredag

Bolag Preservia Hyresfastigheters preferensaktie har blivit godkänt för notering på NGM Nordic MTF. Första handelsdag är fastställd till den 9 juni 2017.


Preservia tar över projektansvar från Concent

Bolag Preservia har tecknat avtal med Concent om parternas samarbeten gällande projekt i Bålsta och Gävle. Enligt tidigare avtal hade Concent projektansvaret över utvecklingen av fastigheterna, något nu Preservia Hyresfastigheter övertar.


Preservia emitterar preferensaktier

Bolag Preservia Hyresfastigheter emitterar preferensaktier och planerar att notera dem i april 2017.


Preservia köper i Stockholm och Gävle

Transaktioner Preservia Hyresfastigheter har förvärvat tre projektbolag för utveckling av hyreslägenheter i Bålsta, Huddinge och Gävle.


Concent säljer Hyresfastigheter

Transaktioner Concent Holding AB säljer samtliga aktier i Concent Hyresfastigheter till Preservia Fastigheter AB.
I samband med affären byter bolaget namn till Preservia Hyresfastigheter och en ny styrelse tar över.