Image
Bild: Istock

Preservia säljer hyresrätter i Bålsta för 640 miljoner

Transaktioner Preservia har via ett dotterbolag tecknat avtal om försäljning av hyresrättsdelen i bolagets Bålsta-projekt till Vatne Property. Försäljningen omfattar cirka 300 bostäder och sker som en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om 640 miljoner kronor.
Publicerad den 23 December 2020

Preservia har via ett dotterbolag tecknat avtal om försäljning av hyresrättsdelen i bolagets Bålsta-projekt till Vatne Property. Försäljningen omfattar cirka 300 bostäder och sker som en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om 640 miljoner kronor.

Preservia har arbetat med projektet sedan 2016. Hösten 2017 ingicks samarbete med Scandinavian Property Group (SPG) gällande projektet. Projektet uppgår totalt till cirka 400 bostäder bestående av både bostadsrätter och hyresrätter. Projektet byggstartades i somras och har totalentreprenad med NCC. Tidplan för färdigställande är etappvis med inflyttning för det sista kvarteret under sommaren 2023. Fastigheterna har ett fint läge med närhet till naturupplevelser samtidigt som det finns goda kommunikationer.

Affären skall enligt avtal tillträdas efter att samtliga hyresrätter är färdigställda och medför därmed ingen omedelbar likviditetseffekt för Preservia.
– Det är glädjande att nå ytterligare en viktig milstolpe i detta projekt som vi arbetat med sedan starten av Preservia. Vi ser fram emot att jobba vidare mot färdigställandet i ett starkt samarbete med SPG, säger Topias Riuttamäki, vd för Preservia.
– Då vi sålt cirka 70 procent av bostadsrätterna var det naturligt att nu även hitta en långsiktig ägare för hyresrätterna, säger Carl Zetterqvist, vd för SPG i Sverige.

Tango och Schjødt har agerat rådgivare till säljaren. Nordanö och Wigge & Partners har agerat rådgivare till köparen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Nordanö på Branschguiden

Nordanö grundades 1992 under namnet Leimdörfer och är en ledande finansiell rådgivare vid fastighetsrelaterade transaktioner i Norden. Genom att kombinera djup fastighetsmarknadskunskap med finansiell spetskompetens, har firman varit rådgivare vid ett stort antal av de största och mest komplexa affärerna i Norden. Sedan 2016 har firman genomfört transaktioner till ett sammanlagt värde om cirka 120 miljarder kronor. Nordanö är helt oberoende och ägs i sin helhet av aktiva partners. Teamet består av 40 personer med kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. www.nordanopar...

Läs mer om Nordanö på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Det blir Castellums fokus under nye vd:n

Bolag Efter Rutger Arnhults avsked har branschens mest uppmärksammade vd-stol nu fyllts sedan Joacim Sjöberg utsetts till vd för Castellum på permanent basis. För Fastighetssverige ger Joacim Sjöberg sin syn på nya rollen, perioden som tf vd, styrkan i att ha suttit i styrelsen för bolag och hur han ser på Castellums position nu och inför framtiden och vilka fastigheter bolaget kommer fokusera på framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige