Image

Preservia köper i Stockholm och Gävle

Transaktioner Preservia Hyresfastigheter har förvärvat tre projektbolag för utveckling av hyreslägenheter i Bålsta, Huddinge och Gävle.
Publicerad den 1 April 2016

Fastigheterna kommer efter färdigställande att ingå i Preservias fastighetsportfölj för långsiktig förvaltning av hyresrätter och kommer totalt att uppgå till omkring 700 lägenheter.

Preservia tillträdde samtliga projektbolag den 31 mars. Fastigheterna kommer att produceras i etapper under 2016 till 2018, där fastigheten i Gävle är först ut med påbörjad produktion under andra kvartalet 2016 och beräknad inflyttning första kvartalet 2017.

– Det är glädjande att vi lyckades komma i mål rörande förhandlingarna med Nischer. Dessa är våra första förvärv i enlighet med vår uttalade strategi om långsiktigt ägande och förvaltning av bostadsfastigheter. Alla tre förvärven är lokaliserade i områden där bostadsbristen är hög och med cirka fem procent per år i direktavkastning, säger Preservias vd Topias Riuttamäki.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Hovrätten: Skottlossning och termosbomber är inte skäl till vräkning

Juridik Besittningsrätten ska vara stark. Men hur stark får den vara? Den frågan kan man ställa sig efter Svea hovrätts dom där MKB försökt vräka en hyresgäst i Malmö. De boende i lägenheten har kopplingar till kriminella nätverk konstaterar både hyresnämnden och hovrätten. Trots det tolkas hyreslagstiftningen som att det inte går att vräka hyresgästerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige