Image

300 000 kvadratmeter i Vasallens pipeline

Bolag Fastighetsutvecklingsbolaget Vasallen väntar det närmaste året beslut kring detaljplaner för bostäder och verksamhetslokaler som uppgår till 300 000 kvm. Inom de närmaste veckorna kommer beslut fattas för områdena Vaxholm, Strängnäs, Visby, Borås och Karlskrona.
Publicerad den 15 Augusti 2011

Närmast i tiden ligger 400 bostäder i Vaxholm, 300 bostäder i Visby, 800 bostäder i Borås, 300 bostäder i Strängnäs samt 350 bostäder i Karlskrona. Detaljplanerna ger en omfattande beskrivning på hur de gamla regementsområdena kan omvandlas till nya stadsdelar.

- Vasallen har arbetat intensivt med att utveckla och omvandla de tidigare regementsområdena till attraktiva områden för bland annat bostäder och som ett bevis på det räknar vi under det kommande året med att få nya detaljplaner antagna på upp till 300 000 kvadratmeter, säger Håkan Steinbüchel, vd för Vasallen AB.

I dag producerar Vasallen bostäder i Vaxholm och Borås i egen regi. Där byggs befintliga historiska byggnader om till unika bostadsrätter. I Borås har den första inflyttningen precis genomförts och i Vaxholm pågår försäljningen för fullt med sikte på inflyttning i höst.

- I Vasallens fastighetsbestånd finns ytterligare cirka 350 000 kvadratmeter byggrätter som väntas bli antagna, men där ligger detaljplanebesluten lite längre fram i tiden, säger Håkan Steinbüchel.

FAKTA/ VASALLEN
Vasallen har sedan starten 1997 utvecklat sammanlagt 1 261 000 kvadratmeter lokalyta på 23 orter varav 815 000 kvadratmeter idag är färdigutvecklat och sålt. Investeringarna uppgår till totalt 4,3 miljarder kronor. Under 2010 avyttrade Vasallen fastigheter motsvarande 122 000 kvadratmeter, till ett sammanlagt värde av 1,4 miljarder kronor. Under våren har företaget inlett en försäljningsprocess som omfattar företagets sammanlagda verksamhet och tillgångar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige