Image
Coop Gotland öppnar restaurang och bygger lägenheter.

Coop Gotland satsar – öppnar restaurang och bygger lägenheter

Bolag Coop Gotland öppnar till helgen restaurang i Visby. Det är den första fristående restaurangen inom Coop Gotland, och den första inom Coop. Restaurangen, Matkafé Öster, ligger i centrala Visby och kommer samarbeta med närmaste Coop-butik men drivas självständigt med egen krögare och eget uttryck. Samtidigt planerar Coop Gotland att bygga drygt 100 lägenheter i anslutning till butiken i bostadsområdet Gråbo i Visby.


Västöstrand som det ser ut idag.

Strandnära fastighetsbestånd på Gotland säljs efter konkurs

Bygg/Arkitektur Nu läggs strandnära fastighetsbestånd på norra Gotland ut till försäljning efter att Byggproduktionsbolaget AB den 31 juli i år försattes i konkurs. Detaljplanen för fastigheterna innebär att de kan utvecklas för turism och semesterboende.


Svenska Spel har med hjälp av Studio Stockholm gjort en total omvandling av att kontor i Visby.

Bildextra: Så blir Svenska spels nya kontor i Visby

Bolag Studio Stockholm har gjort en totalt omvandling av Svenska Spels kontor i Visby och Fastighetssverige kan nu exklusivt visa upp de första bilderna från projektet.


K2A får dubblera antalet studentbostäder i Visby.

K2A får bygga fler permanenta studentbostäder i Visby

Bostäder Bostadsbristen för studenter på Gotland kan lindras efter ett beslut i regionens miljö- och byggnämnd, som öppnar en möjlighet för K2A Knaust & Andersson Fastigheter att ersätta de tillfälliga studentbostäder som bolaget uppfört i Visby med dubbelt så många permanenta studentbostäder.


K2A köper hela Gotlandshems bestånd av studentbostäder.

K2A köper Gotlandshems studentbostäder

Transaktioner K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB köper hela GotlandsHems bestånd av studentbostäder, totalt 204 bostäder. Affären baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 130 miljoner kronor för fastigheterna Järnvägen 6, Järnvägen 7 och Rekylen 1. Tillträde sker 1 september 2022 och finansieras genom banklån samt eget kapital.


Klarabo hyr ut i Visby.

Klarabo hyr ut i Visby

Uthyrning Klarabo har tecknat ett nytt hyresavtal. Region Gotland öppnar åter Fenix Ungkulturhus i fastigheten Stäven 1 på Jungmansgatan 41 A i Visby. Avtalet rör 460 kvadratmeter och tecknas på fyra år. Inflyttning sker den 1 juni.


Johan Knaust.

K2A beviljas bygglov för studentbostäder i Visby

Bygg/Arkitektur K2A har beviljats bygglov för att uppföra 74 tillfälliga studentbostäder i Visby, där det råder bostadsbrist för studenter.


K2A får markanvisning för studentbostäder i Visby.

K2A får markanvisning för studentbostäder i Visby

Bygg/Arkitektur K2A Fastigheter har under fjärde kvartalet 2021 erhållit en markanvisning för att utveckla 150 studentbostäder i Visby.


Tino Goetze utökar sitt bestånd i Visby.

Privata aktörer i samhällsfastighetsaffär i Visby

Transaktioner Leif Pettersson säljer en samhällsfastighet i Visby till Tino Goetze.


BRF Ordboken.

Peab bygger lägenheter och lokaler i Visby

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 60 lägenheter och två butikslokaler i södra Visby på Gotland. Beställare är Brf Ordboken och kontraktssumman uppgår till 106 miljoner svenska kronor.


Indiska har stängt ett antal butiker under hösten och fler stängs efter årsskiftet.

Indiska stänger ännu en butik – så exponerad är branschen

Handel Indiska har aviserat flera butiksstängningar under hösten och fler är på gång efter årsskiftet – den senaste stängningen rör kedjans enda butik i Norrköping. Fastighetssverige har tittat närmare på vilka fastighetsägare som påverkas av stängningarna och vilka som har störst exponeringen mot klädkedjan.


En self storage-anläggning öppnar i Visby Galleria.

Utvecklar self storage i Visby Galleria

Uthyrning New Property Retail & Development omvandlar onyttjade ytor till nytt Self Storage i Visby Galleria. Servistore hyr cirka 1 700 kvadratmeter i centrala Visby och blir därmed Gotlands mest centrala Self Storage anläggning.


Sudergården.

Slättö köper äldreboende på Gotland

Transaktioner Slättö förvärvar, genom fonden Slättö Core+, en äldreboendefastighet på Gotland med Region Gotland som hyresgäst för 62 miljoner kronor. Säljare är Abirra och Visby Packhus. Genom affären utökar Slättö sin portfölj inom segmentet samhällsfastigheter.


HSB köper på Gotland

Bostäder HSB Södertörn fortsätter sin satsning på nyproduktion i Visby – köper mark för att uppföra 46 bostadsrätter.


Det får M&G att sikta in sig på svensk vård och omsorg

Bolag För Fastighetssverige lägger den engelska tungviktaren ut texten om nya intresset: svenska samhällsfastigheter.


Tecknar 15-årigt avtal med lokalt bryggeri

Uthyrning Stenvalvet har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Barlingbo Bryggeri i militärens gamla ridhus på fastigheten Mullvaden 41 i Visby.


Jula öppnar i Visby

Handel Jula ska etablera ett nytt 3 000 kvadratmeter stort varuhus i Visby på Gotland.


HSB vinner markanvisningstävling i Visby

Bostäder HSB Bostad har vunnit en markanvisningstävling om kvarteret Signallottan i centrala Visby och planerar att uppföra 60 lägenheter.


Tyréns köper AQ Arkitekter

Bygg/Arkitektur Tyréns förvärvar AQ Arkitekter med 58 medarbetare i Stockholm, Eskilstuna och Visby.


Kungsleden säljer för 207 miljoner

Transaktioner Kungsleden säljer fastigheterna Valfisken 1 i Kalmar, Pipdånen 5 och 6 i Visby samt Magneten 4 i Motala. Det totala försäljningspriset uppgår till 207 miljoner kronor. Försäljningarna sker i tre separata transaktioner.