Image

ÅWL stärker inom kommersiella fastigheter

Bygg/Arkitektur ÅWL Arkitekter satsar nu på att expandera och få fler projekt inom kommersiella fastigheter. Två nyckelpersoner har rekryterats för att stärka arkitektbyråns kompetens på området – Sven Ostner som blir ny affärsområdeschef för kommersiella fastigheter och Håkan Steinbüchel som tar plats i styrelsen.


Specialfastigheter säljer till Örebro kommun

Transaktioner Specialfastigheter säljer Ekeskolan och Birgittaskolan till Örebro kommun för 225 miljoner kronor.


Hon blir ny vd för Specialfastigheter

Karriär Specialfastigheter hämtar sin nya vd från ett kommunalt bostadsbolag.


Här är Steinbüchels nya vd-jobb

Karriär Mitt under årets Mipim i mars kunde vi berätta att Håkan Steinbüchel lämnar sitt jobb som vd på Vasallen. Nu har han fått ett nytt vd-jobb.


Steinbüchel lämnar Vasallen – efterträdaren utsedd

Karriär Håkan Steinbüchel lämnar vd-stolen på Vasallen.
- Jag har gjort det jag skulle göra och nu har jag rationaliserat bort mig själv, säger Håkan Steinbüchel till Fastighetssverige under onsdagen på Mipim.


Peab köper av Vasallen

Transaktioner Peab har köpt ett flertal fastigheter av Vasallen.


Flera uthyrningar på Dalregementet

Uthyrning Ica Maxi får nu sällskap av sex nya hyresgäster på Dalregementet i Falun.
Vasallen och Sjaelsö, som utvecklar Dalregementet till ett modernt handelsområde har hyrt ut över 11 000 kvadratmeter.


300 000 kvadratmeter i Vasallens pipeline

Bolag Fastighetsutvecklingsbolaget Vasallen väntar det närmaste året beslut kring detaljplaner för bostäder och verksamhetslokaler som uppgår till 300 000 kvm. Inom de närmaste veckorna kommer beslut fattas för områdena Vaxholm, Strängnäs, Visby, Borås och Karlskrona.


Vasallen satsar i Luleå

Bygg Vasallen och Lantmännen utvecklar kvarteret Kajan i Luleå, och planerar att bygga 120-140 lägenheter. Detta sedan Vasallen köpt 50 procent av det Lantmännenbolag som tidigare ägde fastigheten.


Vasallen inleder hotellsamarbete på Rindö

Uthyrning Vasallen och Quality Resort inleder ett samarbete om ett större spa- och konferenshotell i Rindö Hamn, i närheten av Vaxholm.


Rekordutdelning från Vasallen

Bolag Mot bakgrund av Vasallens försäljningar och ett starkt resultat 2010 ger Vasallen en rekordstor utdelning till ägaren staten.


Fastighetsbolag säljer allt

Bolag Ett bolag med fastigheter värda cirka 1,4 miljarder kronor ska säljas. Försäljningen omfattar projektorganisation, fastighetsbestånd och exploateringsområden. Transaktionen bedöms kunna genomföras under 2011.