Image

Vasallen säljer bostadsprojekt i Eldsundsviken

Transaktioner Den statliga fastighetsutvecklaren Vasallen säljer nu bostadsprojektet Eldsundsviken 2 till Strängnäsbaserade Kilen Eldsundsviken. Projektet består av 39 nya lägenheter i en före detta kasern vid Mälarens strand.


Då kan Vasallen ha sålt allt

Transaktioner Efter Vasallens försäljning av Rindöprojektet har det statliga bolaget inte många fastigheter kvar i sin portfölj. För Fastighetssverige berättar vd:n Leif Rytter om planerna för de kvarvarande projekten – och när man siktar på att ha sålt av allt.


Vasallen säljer Rindöprojektet till Tornstaden

Transaktioner Statliga Vasallen säljer större delen av sitt bestånd av byggrätter, förvaltningsfastigheter och råmark på Rindö i Vaxholm till AB Tornstaden och Öckerö Maritime Center.


Diös köper Luleå Office Building.

Diös köper Luleå Office Building

Transaktioner Diös Fastigheter förvärvar fastigheten Kajan 18 i centrala Luleå. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 290 miljoner kronor.


Brabo och Vasallen utvecklar Rindö hamn

Bostäder Brabo Stockholm har, av fastighetsutvecklaren Vasallen, förvärvat mark i Rindö hamn i Vaxholm. Brabo kommer att bygga 85 nya bostäder.


Vacse köper Campus Strängnäs

Transaktioner Vacse AB köper fastigheten Eldsund 6:6, Campus Strängnäs, av Vasallen AB.


Rindö Hamn vidareutvecklas med kajakcenter

Uthyrning Det skärgårdsnära bostadsområdet Rindö Hamn vidareutvecklas genom etableringen av kajakcentret Vaxholms Brygghus.


Besqab köper mark – bygger i Vaxholm

Bygg/Arkitektur Besqab köper mark av Vasallen vid Rindö Hamn i Vaxholm. Detaljplanen är klar och Besqab planerar för uppförande av 13 nya radhus.


Vasallen och Lantmännen hyr ut stort i Luleå

Uthyrning Vasallen och Lantmännen Fastigheter hyr ut 7 200 kvadratmeter till Telia i den nya kontorsbyggnad som planeras byggas i kvarteret Kajan i centrala Luleå. Avtalet löper på 15 år och planerad inflyttning kommer ske i samband med att byggnaden är färdigbyggd i slutet av 2015.


Vasallen och Lantmännen Fastigheter bygger stort kontorshus i Luleå

Bygg/Arkitektur Planerna på att bygga 140 nya lägenheter på Lantmännens fastighet i kvarteret Kajan i Luleå har skrinlagts. I stället ska Lantmännen Fastigheter och Vasallen bygga ett kontorshus på 15 000 kvadratmeter.


Vasallen hyr ut 8 900 kvadratmeter

Uthyrning Till hösten 2013 kommer en av Vasallens kaserner på Hågesta-området i Sollefteå att fyllas med gymnasieelever. Gudlav Bilderskolan har skrivit kontrakt på sex år med Vasallen och hyr 8 900 kvadratmeter. Anledningen till flytten är att gymnasieskolans egna lokaler måste renoveras.


Här är Steinbüchels nya vd-jobb

Karriär Mitt under årets Mipim i mars kunde vi berätta att Håkan Steinbüchel lämnar sitt jobb som vd på Vasallen. Nu har han fått ett nytt vd-jobb.


Grönt ljus för Vasallen i Rindö Hamn

Bygg Vaxholms kommun har antagit detaljplanen för Vasallens första etapp av exploateringen i området Rindö Hamn. Den antagna detaljplanen medger byggandet av 450 bostäder samt ett Spa- och konferenshotell i det gamla regementet KA1/Amf 1 invid Oxdjupet och farleden in till Stockholm.


NP 3 köper av Vasallen

Transaktioner NP 3 köper en handelsfastighet i Östra dalregementet (I 13) i Falun där Vasallen i samarbete med Sjaelsö utvecklar ett modernt handelsområde.


Steinbüchel lämnar Vasallen – efterträdaren utsedd

Karriär Håkan Steinbüchel lämnar vd-stolen på Vasallen.
- Jag har gjort det jag skulle göra och nu har jag rationaliserat bort mig själv, säger Håkan Steinbüchel till Fastighetssverige under onsdagen på Mipim.


Peab köper av Vasallen

Transaktioner Peab har köpt ett flertal fastigheter av Vasallen.


Vasallen lämnar Östersund

Transaktioner Vasallen säljer Frösö Park om 70 000 kvadratmeter i Östersund.


Flera uthyrningar på Dalregementet

Uthyrning Ica Maxi får nu sällskap av sex nya hyresgäster på Dalregementet i Falun.
Vasallen och Sjaelsö, som utvecklar Dalregementet till ett modernt handelsområde har hyrt ut över 11 000 kvadratmeter.


Avgår mitt i muthärvan

Karriär Vd:n för ett av de kommunala bostadsbolagen som är indraget i muthärvan i Göteborg lämnar bolaget för ett toppjobb på Länsstyrelsen.


Vasallen hyr ut i Visby

Uthyrning Vasallen har hyrt ut 5 000 kvadratmeter på Visborg i Visby.